X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

5 tips om zo lang mogelijk van uw bloemen te genieten

01-11-2020

Heeft u zojuist een bos bloemen gekregen of uzelf verrast met een prachtig boeket? Dan wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Dit heeft uzelf al deels in de hand, maar wat kunt u daar precies aan doen? Wij geven u graag 5 tips om zo lang mogelijk van bloemen te genieten, dus lees gerust eens verder.

1. Zorg voor eens schone vaas

Zodra u de bloemen in handen krijgt, is het eigenlijk van groot belang om de bloemen zo snel mogelijk in een vaas te zetten. Ze hebben namelijk direct water nodig. Het belangrijkste daarbij is dat u een schone vaas heeft. De vaas moet helemaal afgewassen zijn met zeep, zodat alle bacteriën van de vorige bloemen hieruit zijn. De oude bacteriën zouden namelijk de nieuwe bloemen kunnen aantasten en dat is het laatste dat u wilt.

2. Bloemen schuin afsnijden

Het is belangrijk om de onderkant van de steel schuin af te snijden voordat u de bloemen in het water zet. Hierdoor nemen ze namelijk sneller en beter water op dan wanneer dit niet wordt gedaan. Dit wordt vaak schuin afgesneden zodat de steel met een groter oppervlak water kan opnemen. Gebruik hiervoor een scherp mesje, zodat de steel niet wordt ingedeukt.

3. Houd bladeren uit het water

De bladeren aan de steel mogen niet in het water komen. De bacteriën verzamelen zich namelijk vaak op de bladeren, waardoor de bloemen sneller dood gaan. De bladeren gaan hangen en stelen gaan rotten. Haal daarom de bladeren tot ongeveer aan de bovenkant van de vaas eraf, zodat u er zeker van bent dat dit niet gaat rotten.

4. Kies de juiste plek

De bloemen neerzetten op de juiste plek is daarna ook een belangrijk punt. Zet de bloemen niet boven de verwarming, in de volle zon of naast de fruitmand. Dit komt namelijk niet ten goede van de kwaliteit van de bloemen en hierdoor kunt u er niet lang van genieten.

5. Geef voldoende water

Veel mensen denken dat één keer water geven voldoende is. Echter is het van groot belang om regelmatig het water te verversen. Bloemen houden namelijk van schoon water.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden