X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
 1. Bezorging in Nederland
  slechts v.a. € 6,95
 2. Versgarantie
  7 dagen
 3. Particulieren veilig betalen
  Gratis factuur voor bedrijven
 4. Geen inlog nodig
  Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

5 populaire paasbloemen en hun betekenis

24-03-2021

Het is officieel lente! Langzaamaan laat het zonnetje zich steeds meer zien. Ook de paashaas staat al om het hoekje te kijken. Pasen is een lang weekend waar we ieder jaar met zijn allen naar uitkijken. Met Pasen staan we over de hele wereld stil bij de dood en opstanding van Jezus. De feestdagen rond Goede Vrijdag en Paaszondag zijn voor de meeste gezinnen een reden om elkaar te ontmoeten aan de eettafel voor een paasontbijt. Naast eieren, een paasbrood en verleidelijke chocolade paaseitjes mogen ook onderstaande paasbloemen niet op de eettafel ontbreken. Hieronder vindt u 6 populaire paasbloemen en hun betekenis.

Narcissen

Narcissen zijn de absolute klassieker. De Duitse naam is Osterglocke, oftewel: paasklokje. In Engeland worden ze ook wel ‘lente-lelies’ genoemd. Verse gele narcissen zijn niet alleen de perfecte paasbloemen vanwege hun naam. Het mooie geel van de narcis bel zorgt automatisch voor een goed humeur en de fijne bloemblaadjes maken een bijzondere vorm. De narcis is een bloem die erg populair is en zeker met Pasen kan worden weggegeven of gebruik deze als decoratie in huis.

Tulpen

Nederland staat er bekend om: tulpen. En deze bloem zie je extra veel met Pasen. Ze staan voor liefde, nieuw leven en de komst van de lente. Lentebloemen als tulpen lijken opeens te verschijnen, als uit de dood opgestaan, wat een van de redenen is dat deze bloem met Pasen wordt geassocieerd. De vorm van de bloem doet ook wel een beetje aan een paasei denken. gele tulpen, los of in een boeket, is op dit moment het mooiste cadeau en brengt gegarandeerd een glimlach op het gezicht van elke ontvanger.

Hyacinten

Als één bloem er vrolijk uitziet, met zijn kleine krullerige bloemetjes, is het wel de hyacint. In christelijke kerken zie je de hyacint vaak terug in de betekenis van geluk en liefde en vrede met jezelf (rust in je hoofd). Ze zijn er in het wit, geel en verschillende tinten roze en paars. Niet toevallig ook echte paaskleuren. Ze bloeien van maart tot mei en dus zijn er veel soorten beschikbaar met Pasen.

Ranonkels

Elk jaar zijn we in het voorjaar weer blij dat de Ranunculus er weer is. De ranonkel is een prachtige bloem die perfect bij de lente past. Dit komt vooral door de prachtige vrolijke kleuren waarover de ranonkel beschikt. Deze kleurige bloem is dan ook onmisbaar in jouw voorjaars interieur.

Rozen

Voor de vroege christenen symboliseerde de vijf blaadjes van de rode roos de vijf wonden van Christus. De kleur rood staat voor het bloed dat Jezus gaf voor de vergeving van onze zonden. De koningin van de bloemen is het hele jaar door een echte blikvanger in bloemstukken. Met Pasen staat de edele bloem mooi in frisse voorjaarskleuren zoals roze, geel of abrikoos. Maar ook de klassieke rode roos, past natuurlijk in een vrolijk paasboeket.

De beschikbaarheid van de bloemen is afhankelijk van wanneer het Pasen is. Dit jaar is het bijvoorbeeld vroeg Pasen, maar in 2019 vierden we dit eind april. Tegen deze tijd zijn bijvoorbeeld narcissen niet meer verkrijgbaar vanwege de hogere temperaturen.

Bloemen: het beste cadeau voor een vrolijk Pasen

Een mooi boeket bloemen komt altijd goed van pas tijdens Pasen. Want als u tijdens de paasdagen familie een bezoek brengt, neemt u natuurlijk een bloemetje mee. Ook als het dit jaar niet mogelijk is om samen te komen is een paasboeket een mooie manier om te laten zien hoezeer u iemand waardeert. Of u er nu een (religieuze) betekenis aan hangt of niet, paasbloemen vrolijken een huis echt op!

 1. Informatie klantenservice
  1. Meest gestelde vragen
  2. Bezorginformatie
  3. Bestelinformatie
  4. Betaalinformatie
  5. Garantie en klachten
 2. Informatie Zakelijk
  1. Informatie zakelijk
  2. Meerdere adressen
  3. Duurzaam
 3. Algemene informatie
  1. Alles over bloemen
  2. Locaties Nederland
  3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
  4. Sitemap
  5. Algemene voorwaarden
  6. Privacy
  7. BoeketCadeau winkel
  8. Vacature
 4. Gratis Betaalmethoden