X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
 1. Bezorging in Nederland
  slechts v.a. € 7,95
 2. Versgarantie
  7 dagen
 3. Particulieren veilig betalen
  Gratis factuur voor bedrijven
 4. Geen inlog nodig
  Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

5 dingen die u nog niet wist over tulpen

24-02-2022

Tulpen: het zijn één van de eerste dingen waar men over begint als u in het buitenland vertelt dat u uit Nederland komt. En dat is niet zo gek als u bedenkt dat tulpen onlosmakelijk verbonden zijn met de vaderlandse cultuur. Maar wat weet u eigenlijk over de bloemen die in het voorjaar niet aan te slepen zijn bij de Keukenhof? Boeketcadeau behandelt in dit blog 5 dingen die u nog niet wist over tulpen!

1. Luxeproduct

Tegenwoordig kan vrijwel iedereen een mooi bosje tulpen veroorloven, maar hoe anders was dat enkele eeuwen geleden. In de periode dat tulpen bezig waren aan een opmars in Nederland, waren de bloemen meer waard dan goud. Was u in de 17e eeuw vermogend genoeg om tulpen aan te schaffen, dan genoot u veel aanzien. Gelukkig zijn tulpen vandaag veel beter te betalen, waardoor de bloemen op meerdere eettafels tot hun recht komen.

2. Buigen zonder te breken

Bloemen die verwelken is misschien wel het minst leuke aan het kopen van bloemen. Maar wist u dat er bij tulpen een methode is, waarmee u de stevigheid terug kunt brengen? Droog de tulpen eerst een tijdje totdat ze minder stevig beginnen aan te voelen. Nadien drukt u ze in de gewenste vorm, waarna de steel zijn hardheid terugkrijgt, als de stelen een stukje worden aangesneden en op water worden gezet zodat de stelen kunnen op trekken.

3. Aantal tulpen per jaar

Ondanks dat tulpen vandaag de dag beter te betalen zijn, is de populariteit allerminst gedaald. Wist u dat Nederland maar liefst 1,6 miljard tulpen per jaar oplevert? Daarmee zijn we wereldwijde koploper, al doen ook landen als Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Rusland een duit in het zakje.

4. Slecht koppel met fruitschaal

Tulpen staan erg elegant op de keukentafel, maar daarbij is het wel goed om de fruitschaal even weg te halen. Fruit bevat ethyleen en laat dat nu net een stofje zijn waar de tulpen niet goed tegen kunnen. Ethyleen veroudert het gewas namelijk razendsnel. U kunt de bananen en appels daardoor beter elders stallen.

5. Soorten tulpen

U zou het niet denken, maar overal ter wereld zijn er meer dan 8000 soorten van de tulp. Daarbij moet wel gezegd worden dat de 23 bekendste soorten verantwoordelijk zijn voor 40% van de totale productie. Heeft u interesse in het kopen van tulpen? Bij Boeketcadeau koopt u tulpen gemakkelijk via onze webshop!

 1. Informatie klantenservice
  1. Meest gestelde vragen
  2. Bezorginformatie
  3. Bestelinformatie
  4. Betaalinformatie
  5. Garantie en klachten
 2. Informatie Zakelijk
  1. Informatie zakelijk
  2. Meerdere adressen
  3. Duurzaam
 3. Algemene informatie
  1. Alles over bloemen
  2. Locaties Nederland
  3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
  4. Sitemap
  5. Algemene voorwaarden
  6. Privacy
  7. BoeketCadeau winkel
  8. Vacature
 4. Gratis Betaalmethoden