X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Zonnebloem: de koningin van de zomerbloemen

07-07-2021

De zomer komt er nu echt aan. Zonnestralen op uw gezicht, een mooie strak blauwe hemel én natuurlijk ook zonnebloemen. Dit heerlijke seizoen brengt heel veel moois met zich mee, zo ook in de natuur. We kunnen weer volop genieten van zonnebloemen. Bij Boeketcadeau vind u ook weer verschillende boeketten met zonnebloemen in het assortiment. Deze Koningin van de zomerbloemen heeft niet alleen haar naam te danken aan de gelijkenis met de zon, meer weten? Lees snel verder!

Over de zonnebloem

De koningin van de zomerbloemen staat ook wel bekend als de zonnebloem. Dit komt omdat de zonnebloem altijd straalt en daarnaast natuurlijk doet denken aan de kleur van de zon. De bloem draait mee met de zon, want de zonnebloem staat ’s ochtends gericht op het oosten en draait vervolgens mee naar het westen. Dit staat ook wel beter bekend als het Heliotropisme. Op deze manier kan de zonnebloem alle zonnestraaltjes meepakken. Zomer in huis halen? Schaf een boeket met zonnebloemen aan voor een zomerse sfeer.

Symboliek

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien. Was u al bekend met dit verhaal?

Oorspronkelijk van ver

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, maïs en pompoenen. De officiële naam van de zonnebloem is Helianthus. Een samenvoeging van het Griekse Helios (zon) en Anthos (bloem).

Boeket met zonnebloemen van Boeketcadeau

Boeket laten bezorgen met zonnebloemen erin? Dat zorgt voor een gegarandeerde glimlach bij de ontvanger. Ook in ons assortiment mogen zonnebloemen niet ontbreken, dus kijk eens rond en bestel een mooi boeket met zonnebloemen of laat ze combineren in een ander boeket. Bekijk onze bloemenpagina alles over de zonnebloem. Welk zonnebloem boeket kiest u? De zonnebloemen zijn maar tijdelijk verkrijgbaar. Als zonnebloemen te koop zijn, is het dus belangrijk om ervan te genieten.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden