X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Weetjes over rozen

02-11-2018


Van alle bloemen, zijn rozen toch altijd wel heel speciaal. Als u een boeket rozen krijgt, dan zit daar een heel ander gevoel achter, dan wanneer u een boeket tulpen ontvangt. Wereldwijd wordt de roos gezien als een bloem van de liefde. Maar er kunnen nog meer betekenissen zitten achter een roos. Dit is vooral afhankelijk van de kleur die u kiest en soms ook van het type roos. Wilt u uw liefde voor iemand uitdrukken, geef die persoon dan een rode roos. Bent u iemand juist dankbaar, dan kiest u voor roze. Op huwelijken ziet u vaak dat er witte rozen gebruikt worden. De kleur wit van de roos staat voor reinheid. Lees hieronder een aantal weetjes over rozen.

De oorsprong van de roos


Rozen kennen een historie van duizenden jaren. Oorspronkelijk werd de roos gekweekt in China, maar ook de oude Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren kweekten al rozen. Wat dat betreft waren we er in Nederland laat bij. Hier komt de roos pas echt in de geschiedenisboeken voor vanaf de zestiende eeuw. Ze waren in eerste instantie alleen beschikbaar voor de elite, die prachtige rozentuinen bij hun paleizen en landhuizen lieten aanleggen. Vooral de echtgenote van Napoleon Bonaparte was een kei in het aanleggen van prachtige rozentuinen en door haar ontstonden dan ook de mooie rosaria, de zogenaamde pronktuinen voor rozen. Tot omstreeks 1800 werden er uitsluitend wilde rozen gekweekt. Daarna werden er ook ander type rozen ontwikkeld, de hybride rozen. Het voordeel van deze rozen was dat de vorm aangepast kon worden, maar ook dat ze een langere bloeitijd hadden dan de wilde rozen. 

Eigenschappen van rozen


Het geslacht waar rozen uit voortkomen wordt Rosa genoemd en telt ongeveer 300 verschillende soorten rozen. De wilde roossoorten zijn een erg sterk plantengeslacht en kunnen dan ook in verschillende weersomstandigheden overleven. Zelfs in de herfst en in de winter kunt u nog van prachtige rozen genieten. Wel moet u de rozen onderhouden. In de zomermaanden knipt u de uitgebloeide rozen weg, waardoor de rozenstruiken, als het nog niet vriest, ook in het najaar en de winter tot bloei kunnen komen. Bekend bij rozen zijn de doornen aan de stammen. Biologisch gezien mogen we eigenlijk geen doornen zeggen, maar stekels. Het verschil is dat doornen uitsteeksels zijn die verbonden zijn met het inwendige van de stengel en dat is bij rozen niet het geval. Stekels bij rozen is een uitgroei van de opperhuid van de stengel. 
 

Rozen laten bezorgen door BoeketCadeau


Bij welke gelegenheid ook, rozen kunt u altijd cadeau doen. BoeketCadeau heeft daarom een uitgebreid assortiment aan boeketten rozen, maar ook enkele rozen en boeketten waarin rozen worden gecombineerd met andere bloemen. Vooral in deze herfstperiode, nu de dagen weer korter worden, kunt u iemand met een prachtig boeket rozen enorm blij maken. U kiest zelf de kleur van uw boeket, alsmede de grootte van het boeket. Wilt u juist niet een boeket in een bepaalde kleur, dan kunt u ook kiezen voor een boeket rozen die gemixt zijn met verschillende kleuren rozen. Wenst u een statement te maken door het schenken van één enkele roos, dan kan dit ook. U krijgt er een speciale vaas bijgeleverd. 

U kunt bij BoeketCadeau profiteren van een uitstekende service. Wanneer u voor 12:00 uur een boeket rozen besteld en de rozen voorradig zijn,dan is levering op dezelfde dag nog gegarandeerd. Op zondag kunt u ook rozen laten bezorgen. Bestel de rozen tijdig voor levering op zondag. Ook heeft u de mogelijkheid om uw boeket rozen aan te vullen met een cadeau, zoals chocolade of een fles wijn. Met een mooi kaartje kunt u uw boeket laten voorzien van een boodschap voor de ontvanger.

 

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden