X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Weetjes over de tulp

10-02-2020

Het nationale tulpenseizoen is weer afgetrapt en dat betekent dat we weer massaal de tulpen in huis kunnen halen. Maar wat weten we eigenlijk over de tulp? Over beter gezegd: wat weten we niet? In dit blog gaan wij dieper in op de tulp en vertellen u wij wat feitjes over de welbekende tulp.

Het ontstaan van de naam

Hoe komt de tulp aan haar naam? Op de tulband van de Ottomaane sultans werd ook een tulp gedragen. De naam stamt dus eigenlijk af van het woord tulipan, wat tulband betekent.

Alle kleuren van de regenboog

U kunt het zo gek nog niet bedenken of de tulp is verkrijgbaar in die kleur. Het ruime kleur assortiment van de tulp is ideaal, want zo kan iedereen in elke gewenste kleur een mooie bos tulpen aanschaffen. Echter is de kleur blauw niet te vinden, maar ook zwart zult u niet tegenkomen. Sommige tulpen lijken misschien zwart, maar dit zal dan eigenlijk donkerpaars zijn.

Tulpen en narcissen gaan niet samen

U moet tulpen en narcissen niet in één vaas zetten. Tulpen haten narcissen namelijk. Dit komt door de giftige stoffen die uit de steel van de narcis komt en dus in de vaas ook bij de tulp beland. Wilt u het liefste de tulp en narcis wel in één vaas zetten? Dan moet u de narcissen eerst twee uur in quarantaine houden.

Nederland is de grootste kweker

Dit had u misschien al verwacht, maar Nederland is de grootste tulpenkweker. Daarnaast zijn wij ook nog eens nummer 1 in bloemenhandel. Verrassend he?

Tulpen in de Gouden Eeuw

In de Gouden Eeuw waren tulpen meer waard dan goud. U kon dus een heel grachtenpand aanschaffen voor wat tulpen. De tulpen werden vervolgens ook het symbool van rijkdom.

 

Wilt u na het lezen van deze weetjes over de tulpen ook graag tulpen in huis halen? Bekijk dan eens ons assortiment met tulpen en bestel online. Vragen over ons assortiment of over tulpen? Onze specialisten kunnen nu meer vertellen over deze tulpen.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden