X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Wat is Black Friday ?

22-11-2019

Black Friday betekend in het Nederlands: Zwarte Vrijdag. Bijna iedereen weet wat er is op Black Friday, namelijk veel korting in winkels en webshops. Black Friday is de dag na Thanksgiving day in Amerika. De meeste mensen in America zijn die dag ook vrij. Black Friday is bedacht om het begin van het kerstseizoen aan te duiden. De meeste mensen beginnen die dag met aankopen voor kerst en de winkeliers spelen hier goed op in. Winkels willen deze dag veel verkopen en geven daarom vaak hoge kortingen. Dit jaar is Black Friday op 29 november 2019. Black Friday word ook in Nederland steeds populairder en steeds meer winkels geven deze dag korting op vele producten.

Het ontstaan van Black Friday

De naam Black Friday komt oorspronkelijk uit America en om precies te zijn uit Philadelphia. In de jaren '50 werd Black Friday voor het eerst genoemd. De politie gebruikte de term Black Friday om aan te geven dat het erg druk was de dag na Thanksgiving. Het was vooral druk op de wegen in en rond Philedelphia.

In 1981 werd er voor de eerste keer een melding gemaakt van een andere theorie over Black Friday. Op Black Friday komen de winkeliers voor het eerst uit de rode cijfers, ze beginnen dan met winst maken. De winkeliers komen dus in het 'zwart' te staan in plaast van in het rood. Black Friday geeft dus aan dat er heel veel mensen gaan shoppen op deze dag en dat de winkeliers dus veel winst maken.

Black Friday in Nederland

In America is Black Friday enorm populair, werknemers zijn vrij en kunnen die dag beginnen aan de kerstinkopen. Alle winkels geven veel korting op de producten en verkopen hierdoor meer. Sinds 2015 is Black Friday ook in Nederland populair geworden. In Nederland gaat het vooral om Online-shoppen in plaats van in een fysieke winkel. In Nederland is de korting vaak niet alleen op vrijdag geldig. De korting is het hele weekend geldig, tot Cyber Monay. U krijgt dus vier dagen lang korting op veel producten. Veel winkels passen wel marketingtrucs toe, ze verhogen bijvoorbeeld een week voor Black Friday de prijs van een artikel en laten de prijs op Black Friday weer dalen. Op deze manier lijkt het alsof je erg veel korting krijgt, maar in wekelijkheid valt dit dus tegen. In Nederland is dit niet zoals in Amerika een echte feestdag en wij zijn die dag ook niet vrij.

Wat kopen op Black Friday

Bijna elke Nederlandse webshop of winkel geeft korting op Black Friday. Er zijn dus veel verschillende producten waarop u korting kunt krijgen. Het is handig om sinterklaasinkopen te doen op Black Friday, bedenk welke producten je wilt kopen en wacht tot het Black Friday is. Op deze manier kunt u wat geld besparen op de sinterklaasinkopen of de kerstinkopen. U kunt van alles kopen op Black Friday, van een nieuwe wasmachine tot een nieuwe laptop, op veel producten geven winkels korting.

Wil je profiteren van Black Friday korting bij BoeketCadeau?  Bekijk onze Black Friday actiepagina

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden