X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Waarom zijn bloemen belangrijk voor onze emoties ?

08-10-2019

Bloemen spelen een belangrijke rol in onze emoties. Al eeuwenlang geven we bloemen bij emotionele gebeurtenissen. Vroeger gaven mensen geheime boodschappen aan elkaar door met het geven van een boeket. Maar wat is vandaag de dag de rol van bloemen bij verschillende emotionele gebeurtenissen?

Emotie: vreugde

Bij een vreugdevolle gebeurtenis gaan vaak bloemen gepaard, bijvoorbeeld op een verjaardag. Op een verjaardag kiezen mensen vaak voor een samenstelling van de bloemen van het seizoen, bijvoorbeeld de hortensia in de herfst.

Geboorte

Bij een geboorte wordt vaak een boeket als kraamcadeau aan de kersverse ouders geschonken. Welke kleuren bloemen zijn dan het meest gepast? Sommige mensen maken die keuze op basis van het geslacht, bij een jongetje blauw en een meisje roze. Bij een geboorte zijn witte bloemen ook heel passend.

Emotie: liefde

In de liefde spelen bloemen misschien wel de grootste rol. Elke vrouw vindt het romantisch om van haar partner een boeket te ontvangen. Bloemen staan gelijk aan genegenheid.

Rode rozen

Rode rozen zijn het symbool van de liefde. Dit komt door een Griekse mythe waarbij de liefde tussen Aphrodite en Adonis verstoord wordt. Aphrodite verwond zich aan een witte rozenstruik, waarbij haar bloed de rozen rood kleurt. Sindsdien staan rode rozen symbool voor de liefde.

Emotie: verdriet

Volgens wetenschappers helpen bloemen bij een verdriet om de pijn te verminderen. Dit komt niet alleen door de vrolijke kleuren die bloemen hebben, maar ook door de sterke geur van bloemen.

Overlijden

Bloemen spelen een grote rol op een begrafenis. Voor de nabestaanden helpt het om hun verdriet een plaatsje te geven. Daarnaast is een rouwstuk een eerbetoon aan de overledene. De bloemen worden vaak uitgekozen aan de hand van het karakter van de overledene. Meestal wordt er voor witte bloemen gekozen. De witte kleur staat symbool voor eenvoud en de broosheid van het leven.

Respect bij een aanslag

Wanneer er een aanslag of een ongeluk is gebeurd, leggen bewoners en nabestaanden vaak bloemen op de plaats neer. Dit doen ze uit respect voor de nabestaanden. Meestal wordt er een bloem per persoon neergelegd.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden