X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
 1. Bezorging in Nederland
  slechts v.a. € 6,95
 2. Versgarantie
  7 dagen
 3. Particulieren veilig betalen
  Gratis factuur voor bedrijven
 4. Geen inlog nodig
  Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Waarom we met kerst een boom versieren

11-12-2017

Op het moment dat wij deze blog schrijven is het buiten winters wit. Een betere sfeermaker voor kerst kun je je niet wensen! Omdat de feestelijke decembermaand een van onze favoriete maanden is, kun je lekker veel kersttips van ons verwachten. Met deze blog trappen we af. We zoeken voor je uit waarom we eigenlijk een kerstboom versieren én onthullen de versiertrends van dit jaar. 

Kerstmis met boeketcadeau.nl

Ouder dan je dacht

De kerstboom is ouder dan je dacht. Al vóór de geboorte van Jezus haalden de Germanen in de winter takken van de bomen, om hun huis mee te versieren. En wat bleek? De takken van de spar bleven altijd mooi groen. Deze boom moest wel over magische krachten beschikken…

Terugkeer van het leven

Na 21 december worden de dagen weer langer. De Germanen vierden de ‘terugkeer van het leven’ door de magische spar in huis te halen. Hierin hingen ze spiegelende belletjes. Zo konden de Germanen in de gaten houden of er geesten in huis waren. Later werden deze heidense rituelen overgenomen door het Christendom. Daarvoor kwam de driehoekige vorm van de spar goed uit. De driehoek staat voor de heilige drie-eenheid.

Hoeveel bomen zijn er in Nederland

In Nederland kopen mensen jaarlijks 2,6 miljoen (echte) kerstbomen. De Nordmann is daarbij favoriet. Van Nederlandse bodem komen de bomen uit Oost-Brabant, Noord-Limburg en Drenthe. Verder is Denemarken een populair importland van kerstbomen.

Waaraan herken je een Nordmann? Deze boom is mooi symmetrisch van vorm en heeft donkergroene, glanzende naalden die nauwelijks prikken. Jammer is wel dat deze boom niet geurt. Sinds kort is ook de Fraserspar in opmars. Een boom die nu nog vooral Amerikaanse huiskamers siert. Deze boom heeft een ‘dichte’ vorm en is heel hoog.

De kersttrends van 2017

Net als je interieur is ook je kerstboom onderhevig aan trends. Op dit moment wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dat zie je terug in de kerstboom. Denk bijvoorbeeld aan houten engeltjes en kerststerren, maar ook zelfs een hele kerstboom van hout.

Ook de ‘botanische trend’ kun je in je boom verwerken. Steek hiervoor verschillende takken van andere bomen of planten in je kerstboom. Een soort bloemschikken met je eigen kerstboom, dus!

Kerstmis met boeketcadeau.nl

Wil je het juist liever minder ‘natuurlijk en groen’? Kies dan voor kerstballen in gekke vormen, zoals hamburgers of ijsjes. Het assortiment ‘funky’ kerstballen is dit jaar enorm. Vooral kinderen vinden dit leuk!

Kerstmis met bloemen

Wij wensen je veel voorpret toe. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor nóg meer leuke tips.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

 1. Informatie klantenservice
  1. Meest gestelde vragen
  2. Bezorginformatie
  3. Bestelinformatie
  4. Betaalinformatie
  5. Garantie en klachten
 2. Informatie Zakelijk
  1. Informatie zakelijk
  2. Meerdere adressen
  3. Prijzen zijn inclusief BTW
  4. Duurzaam
  5. Goede Doelen
 3. Algemene informatie
  1. Alles over bloemen
  2. Locaties Nederland
  3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
  4. Vacature
  5. Sitemap
  6. Algemene voorwaarden
  7. Privacy
  8. Links
  9. BoeketCadeau winkel
  10. Bruidsboeket informatie
 4. Gratis Betaalmethoden