X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Waarom staat Nederland stil bij de dodenherdenking

01-05-2019

De dodenherdenking is een manier om op een respectvolle manier oorlogsslachtoffers te eren. Op 4 mei 1945 stond Nederland aan de vooravond van de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. Een jaar later op 4 mei 1946 stonden Nederlanders gezamenlijk stil bij alle gesneuvelden en slachtoffers die de oorlog had opgeëist. De dodenherdenking staat al geruime tijd niet meer alleen in het teken van de Tweede Wereldoorlog, maar oorlogsslachtoffers wereldwijd. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei vindt op de Dam om 19:50u een herdenkingsplechtigheid plaats in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin. Om 20:00u houdt Nederland 2 minuten stilte. Tijdens deze herdenkingsplechtigheid worden rouwkransen en rouwbloemen gelegd bij het Nationaal Monument.

Steentjes en rouwbloemen bij een Joods herdenkingsmonument

Volgens eeuwenoude traditie is het gebruikelijk om op een Joods graf een kiezelsteen te plaatsen. Dit om aan te geven dat de overledene niet vergeten is en om het lichaam symbolisch te beschermen tegen grafschennis. Vroeger was het Joodse volk nomadisch en werd een overledene begraven op de plek waar hij of zij stierf. Door het lichaam onder stenen te begraven konden wilde dieren het graf niet verstoren. Uit respect werd een stenen graf door bezoekers aangevuld met nieuwe stenen. Bij Joodse herdenkingsmonumenten worden tijdens de dodenherdenking zowel rouwbloemen als steentjes geplaatst. Beiden uit hetzelfde respect naar de oorlogsslachtoffers.

Het verschil tussen een rouwstuk en een rouwboeket

Rouwbloemen kunnen worden samengesteld in een rouwstuk of een rouwboeket. Het verschil zit hem in de opmaak. Een rouwstuk zoals bijvoorbeeld een biedermeier heeft een ondergrond van steekschuim. Steekschuim staat ook wel bekend als oasis en wordt gebruikt in de bloemsierkunst. De rouwbloemen worden individueel in het oasis geschikt om tot een mooi geheel te komen. Oasis heeft als voordeel dat het veel water vasthoudt. Een rouwboeket wordt samengesteld en persoonlijk gebonden door de bloemist. Een rouwboeket wordt trapsgewijs geschikt, zodat de bloemen goed zichtbaar zijn en neergelegd kunnen worden. Bij BoeketCadeau heeft u geruime keus uit rouwbloemen en wordt er veel zorg aan de kleursamenstelling en de versheid besteed.

Hoe kiest u de juiste rouwbloemen voor de dodenherdenking?

BoeketCadeau heeft een groot assortiment in rouwbloemen, waardoor het soms lastig kiezen kan zijn. Zo zijn er verschillende kleur samenstellingen en vormen. Kiest u een rouwboeket of rouwstuk? Wanneer u rouwbloemen in de open lucht bij een monument legt, kunt u het beste kiezen voor een rouwstuk. Rouwstukken blijven over het algemeen langer vers, omdat de oasis zorgt voor een watertoevoer aan de bloemen. Een handgebonden rouwboeket kunt u eventueel in een vaas plaatsen bij het monument om de versheid langer te behouden. Rouwstukken hebben een ronde, ovale of druppelvorm. Tijdens de dodenherdenking is de druppelvorm de meest gekozen vorm, vanwege de symbolische traanvorm.

BoeketCadeau bezorgt op alle dagen

De dodenherdenking vindt dit jaar plaats op een zaterdag. BoeketCadeau.nl kan 7 dagen per week bloemen bezorgen bij woningen, echter kunnen wij op zaterdag en zondag niet altijd terecht bij een uitvaartcentrum of crematorium om te bezorgen.  U kunt aan uw rouwboeket of rouwstuk eenvoudig een lint met opdruk of kaartje met een persoonlijke boodschap toevoegen. Uw wensen staan bij BoeketCadeau voorop en in overleg kunnen we uw rouwstuk of rouwboeket afstemmen op uw suggesties. Wilt u uw respect uiten tijdens de dodenherdenking met een mooi rouwstuk? Bekijk ons assortiment rouwbloemen en lees ook eens de informatiepagina rouwbloemen bestellen.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden