X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Waarom hortensia's zo mooi zijn

19-09-2019

Hortensia's zijn zeer geliefde planten. In Japan weet men deze planten al jarenlang op waarde te schatten: de plant wordt daar al meer dan 150 jaar gebruikt om huizen en tuinen mee op te fleuren. De bloemen van de hortensia kunnen erg groot worden: soms hebben ze een doorsnede van meer dan 25 centimeter!

Wanneer hortensia's bloeien, kunnen ze bloemen dragen in veel verschillende kleuren. Er zijn spierwitte hortensia's te koop, maar ze zijn ook verkrijgbaar in blauwtinten, dieppaars, roze, rood en zelfs geel en groen. De kleuren van de bloemen zijn te beïnvloeden door de samenstelling van de grond te veranderen. Zo worden de bloemen blauw-achtig van kleur in zuurdere grond, terwijl basische grond de bloemen eerder een paarse kleur geeft. Witte bloemen blijven meestal wit, maar kunnen deels verkleuren. Hortensia's bloeien meestal van de maand juli tot oktober.

Een van de grote voordelen van de hortensia, is dat haar bloemen heel lang mooi blijven. Niet alleen aan de plant zelf blijven de bloemen lang goed, maar ook in een boeket kunt u lang van de schitterende bloemen van de hortensia genieten. Hortensia's hebben veel water nodig. Ook wanneer u een boeket met hortensia's koopt, kunt u het beste zorgen dat deze bloemen altijd ruim voldoende water tot hun beschikking hebben.

Waar komen hortensia's vandaan?

De meeste hortensiasoorten komen van origine uit Azië. De eerste hortensia's die naar Nederland kwamen, werden met VOC-schepen vervoerd. In de wetenschap spreekt men meestal van 'Hydrangea'. Dat is een Latijnse term die zoiets betekent als 'waterkruik'. Dit slaat waarschijnlijk op de grote hoeveelheden water die de planten nodig hebben. Hortensia's doen het goed in gebieden waar het regelmatig regent. Wie hortensia's in het wild wil zien bloeien, kan het beste eens een bezoekje brengen aan het Portugese eiland Sao Miguel. Op dit eiland bloeien veel hortensia's. Het weer leent zich er goed voor: het regent er regelmatig, de temperaturen komen nooit boven de 25 graden, maar het vriest er ook zelden.

Enkele populaire soorten hortensia’s

Één van de meest populaire hortensia's is de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’. De Annebelle is eenvoudig te herkennen aan haar enorme, vaak witte bloemschermen.

Een andere populaire soort is de Boerenhortensia. Deze hortensia zie je vaak in landelijke gebieden, maar in stadstuinen zorgen ze ook voor een prachtig schouwspel. De boerenhortensia is sterk en heeft vaak opvallende kleuren zoals diepblauw of fuchsiaroze.

Ook de Fluweelhortensia is de laatste jaren steeds meer in trek. Deze hortensia heeft vaak paarsachtige bloemen. De bladeren van deze struiken hebben haartjes.

De mooiste hortensia boeketten

Hortensia's doen het erg goed in boeketten. Ze laten zich gemakkelijke combineren met kleinere bloemen in bijvoorbeeld blauw- paars of roodtinten. Ook grote lelies en roze passen uitstekend bij de bloemen van de hortensia.

Aan de hortensia worden veel betekenissen toegekend. Zo staan deze bloemen niet alleen voor schoonheid, maar ook voor dankbaarheid, gratie en overvloed. Een perfecte bloem om iemand mee te bedanken of om een speciale gebeurtenis mee te vieren dus. Je ziet de hortensia steeds vaker terug in trouwboeketten. Een bijkomende voordeel van hortensia's, is dat ze het goed doen als droogbloemen.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden