X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Tips voor vrolijk geknutselde voorjaarsbloemen

05-04-2018

Pasen is weer achter de rug en de verwachtingen voor een zachte lente nemen toe. De warme voorjaarszon schijnt alweer voorzichtig in je gezicht. De kleine knopjes aan de bomen worden steeds voller. Maar helaas laten de regenwolken zich ook nog geregeld zien. Een regenbui is het perfecte moment om de buitenactiviteiten te staken, de handen te warmen aan een kop thee en lekker te gaan knutselen! In deze blog 3 tips voor knutselen met bloemen voor volwassenen én kinderen.

Voorjaarsbloemen bezorgen met boeketcadeau

Bloem achter glas

Heb je een mooi bosje voorjaarsbloemen staan, dan kun je die ook drogen. Leg hiervoor een stuk keukenrol in het midden van een zwaar boek en kies voor een droge plek. Leg een narcis, sneeuwklokje of krokus in de vorm zoals je ze gedroogd wilt hebben. Leg daar nog een stuk keukenrol overheen en sluit voorzichtig het boek. Na een dag vernieuw je het keukenpapier, dit herhaal je twee of drie keer. Na ongeveer vier weken, of langer als de bloem nog niet droog genoeg voelt, haal je de bloemen voorzichtig van het papier. Doe deze droogbloemen in een glazen lijstje voor je eigen, unieke kunstwerkje.

Voorjaarsbloemen bezorgen met boeketcadeau         Voorjaarsbloemen bezorgen met boeketcadeau

Bloemen van crêpepapier

Een leuke knutselactiviteit die je ook met kinderen kunt doen, is bloemen van crêpepapier maken. Wikkel hiervoor een satéprikker in een reep groen crêpepapier en maak dit vast met een plakbandje. Knip vierkantjes uit twee kleuren. Leg de vierkantjes op elkaar en vouw ze als een harmonica. Vouw deze reep crêpepapier dubbel en draai in het midden vast met een stuk flexibel ijzerdraad. Knip de bovenkant in een ronde vorm los. Haal de papiertjes uit elkaar en vouw door tot je een volle bloem hebt. Steek de satéprikker onderin en klaar! 

Fleur de kinderkamer op!

Is je huis al klaar voor het voorjaar? Vergeet ook de kinderkamer niet! Kies een A4-papier in een mooie kleur. Vouw het papier in de lengte drie keer dubbel. Knip hier op de vouwlijn acht stroken van. Leg de stroken op elkaar en vouw dubbel, duw aan en vouw weer terug. Niet deze stoken op de lange lijn op de vouwlijn vast. Vouw ze los zodat je een cirkel krijgt. Je maakt de ‘blaadjes’ door de bovenkanten los te knippen en iedere strook naar het midden toe te halen. Plak de ‘blaadjes’ vast. Maak de bloemen in de meest uiteenlopende kleuren en hang ze aan de muur van de kinderkamer, of rijg er een slinger van. Ook leuk voor als er iemand jarig is!

Ben je niet zo’n knutselaar of valt de geur van deze nepbloemen tegen ;-)?  Kies dan voor echte bloemen. Bloemen bezorgen kan tegenwoordig 7 dagen per week. Op onze website heb je genoeg keus. Fijn begin van de lente! 

Bloemen bezorgen doe je met boeketcadeau.nl!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden