X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Tips voor de verzorging van planten en bloemen in de vakantie

01-07-2019

In de zomer hebben planten en bloemen behoefte aan meer verzorging en onderhoud. Het warme weer zorgt ervoor dat planten niet alleen een stuk sneller kunnen groeien, maar ook dat zij meer water nodig hebben. Hoe u planten en bloemen het beste kunt verzorgen in de vakantie? Lees snel verder!

Zon of geen zon?

Veel planten genieten van extra veel zonlicht. Ze groeien enorm snel en kunnen goed tegen het warme zonlicht. Daarentegen zijn er ook genoeg planten die juist beter presteren met indirect zonlicht of juist op schaduwplekken. Wilt u voorkomen dat tijdens de vakantie uw planten gaan hangen of gele en dorre bladeren oplopen? Zet dan niet al uw planten in direct zonlicht. Wanneer de planten tijdens extreem hete dagen in vol zonlicht staan, hebben zij veel meer water nodig. Wanneer u bijvoorbeeld een weekendje weg bent, kan dit al funest zijn voor de planten en bloemen. Zet ze daarom liever op een plek met meer schaduw wanneer u er een paar dagen tussenuit bent.

Water geven

In de zomer mogen planten en bloemen heel wat water krijgen. Zowel alle kamerplanten, als de planten en bloemen in de tuin. Op extreem warme dagen doet u er goed aan om de tuin dagelijks te sproeien. Doe dit wel wanneer de zon onder is om te voorkomen dat de bladeren verbranden door de zon en water. Bent u op vakantie tijdens een hittegolf? Dan kunnen de planten en bloemen het snel begeven wanneer deze niet voldoende water krijgen. Vandaag de dag is het zeer eenvoudig om een automatische beregening voor de tuin aan te leggen. Deze kan op afstand of met een timer geactiveerd worden. Zo krijgen al uw planten en bloemen genoeg water op warme dagen! Dit is niet alleen handig wanneer u op vakantie bent, maar ook wanneer u thuis bent, maar geen zin hebt om iedere avond de planten water te geven met een gieter.

Onkruid in de zomer

Niet alleen uw moestuin, kamerplanten en gazon groeit hard onder ideale omstandigheden in de zomermaanden, ook onkruid geniet van het warme weer. U moet daarom flink aanpoten tijdens de zomermaanden om de tuin tiptop in orde te houden. U doet er goed aan om iedere week even de tuin in te gaan om onkruid te wieden. Zo houd u de tuin goed bij en geniet u de hele zomer van een prachtige tuin vol bloemen en planten!

Plantenoppas

Gaat u op vakantie? Dan kunt u de tuin en de kamerplanten niet zomaar achterlaten. Wilt u verzekerd zijn van een goede verzorging en onderhoud van de planten en bloemen? Schakel dan een plantenoppas in. Dit kan een goede buur of vriend zijn die af en toe water komt geven wanneer u van huis bent. Ook kunt u natuurlijk buurtkinderen inschakelen die op deze manier een klein zakcentje kunnen bijverdienen in de vakantie.

In de vakantie de kamerplanten en de tuin op orde houden? Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zorg voor een goede automatische beregening, houd de tuin onkruidvrij en vraag hulp van buren of vrienden om op de planten te passen wanneer u van huis bent.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden