X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Roze maandag: een fleurige dag met een b(l)oeiende geschiedenis

20-07-2018

Roze maandag vier je met bloemen

Wat is Roze maandag precies?

Roze maandag is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Tilburg op een maandag van juli. Op Roze maandag, dat plaatsvindt tijdens de Tilburgse Kermis, worden tal van activiteiten georganiseerd voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Hierbij kan gedacht worden aan een karavaantocht, DJ-optredens, kermisactiviteiten en allerlei feestgelegenheden in en rond de Tilburgse horeca. Tegenwoordig worden de festiviteiten bezocht door maar liefst 250.000 tot 300.000 bezoekers. Met deze aantallen vormt Tilburg na de Amsterdamse Gay Pride het best bezochte homofeest in Nederland.

Korte geschiedenis van Roze maandag

In 1990 werd de eerste Roze maandag in Tilburg (op de Kermis) georganiseerd, onder de naam 'nichtenavond'. Het festijn kwam enigszins spontaan tot stand. De organisatoren waren Hans van Velde en Hans Krol, beide werkzaam bij de Gay Krant. Van Velde hield ook op Teletekst de homopagina bij en zette daar een aankondiging op dat er een 'nichtenavond' in Tilburg zou komen. De opkomst was hoger dan verwacht: er kwamen enkele honderden mensen ene kijkje in Tilburg nemen. Dus besloot men het jaar erop, op 22 juli 1991, een officiële Roze Maandag te organiseren. Hier kwamen nog veel meer, inmiddels enkele duizenden, op af. Om deze reden werd er besloten werd om de Stichting Roze maandag op te richten en jaarlijks een Roze Maandag-evenement voor homo's te organiseren in Tilburg, tijdens de Tilburgse Kermis. In 1992 trok het festijn al ongeveer 20.000 mensen en was dus een succes. In de ruim 25 jaar dat de Roze maandag bestaat is het aantal bezoekers zo ongeveer vertienvoudigd, met als recordaantal circa 250.000 tot 300.000 bezoekers in de afgelopen jaren. Roze maandag is een perfecte dag om een bekende een boekt roze bloemen te geven. Roze is de kleur van romantiek en liefde. En welke dag is er beter geschikt om een bos roze bloemen uit te delen, dan de Roze maandag? Niet voor niets worden juist op deze dag in en rond Tilburg enorm veel roze boeketten verkocht. Zorg daarom dat je deze bloemen op tijd besteld! Dat kan tegenwoordig ook eenvoudig en voordelig online!

Leuke weetjes over Roze maandag

Over Roze maandag zijn tal van interessant anekdotes en weetjes te vertellen. Een aantal mooie weetjes hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet. Wist u bijvoorbeeld dat...

...de Tilburgse Kermis, het evenement dat samenvalt met Roze Maandag, is de grootste Kermisattractie van de Benelux met ruim 237 attracties?

...er in Nederland op Roze maandag veel roze bloemen verkocht worden?

...de drukstbezochte Roze maandag tot nu toe in het jaar 2004 viel? Dat jaar vonden maar liefst 300.000 mensen hun weg naar Tilburg om Roze maandag te vieren?

...de gemeente op Roze maandag meer dan vijftig enorme lichtmasten moet weghalen om ruimte te maken voor de activiteiten van om plaats te maken voor de feesttenten en attracties van de Tilburgse kermis?

...op maandag 24 juli 2017 de 450e Tilburgse Kermis plaatsvond en op die bewuste Roze Maandag ook het succesvolle Nederlandse dameselftal in Tilburg voetbalde en daar België met 2-1 versloeg in de achtste finale van het Europees Kampioenschap?

...om deze reden Tilburg haast letterlijk uit zijn voegen barstte en de dames van Oranje kort daarna, op 6 augustus 2017, Europees kampioen werden door de vrouwen van Denemarken in de finale met 4-2 te verslaan?

Een roze bloemetje doet het altijd goed op Roze maandag

Of u nu wel of niet Roze maandag bezoekt, op deze dag een roze bloemetje versturen naar een bekende die homo, lesbienne, biseksueel of transgender is, is altijd een leuk en inlevend gebaar. Zorg dus dat u op deze dag met een leuk en vrolijk gekleurd bloemetje iemand verrast!

Bloemen bezorgen doe je met boeketcadeau.nl!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden