X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Paddenstoelen in de herfst

11-10-2016

Als je aan de herfst denkt, dan denk je aan paddenstoelen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en op dit moment in ieder bos te ontdekken. Wij zochten een en ander voor je uit over deze bijzondere… schimmel.

Paddenstoelen met boeketcadeau.nl

Weetjes

- Is het nou paddestoel of paddenstoel? Hier zijn vaak veel misverstanden over. Het goede antwoord is het laatste: het is paddenstoel met een N;

- De paddenstoel is een schimmel;

- De paddenstoel zelf is het gedeelte wat boven de grond groeit;

- Voorbeelden van echte Nederlandse paddenstoelen zijn: de oesterzwam, vliegenzwam en eekhoorntjesbrood;

- De uitdrukking "ze schieten als paddenstoelen uit de grond” komt voort uit het feit dat paddenstoelen de ene dag nog niet zichtbaar zijn en de volgende dag er een heleboel boven de aarde uitsteken.

Voortplanting

Paddenstoelen planten zich voort door een zaadje in de grond. Als dit zaadje op een goede plaats terecht komt dan kan er een paddenstoel ontstaan. De steel en de hoed komen na een tijdje boven de grond uit.

Het kapje noem je de hoed van de paddenstoel. Hieronder zitten allemaal kleine plaatjes waar de zaadjes (sporen) van de paddenstoel inzitten. Wanneer de sporen rijp zijn dan worden de zaadjes verplaatst door de wind of vogels. Als een vogel een zaadje heeft opgegeten en ergens anders weer uitpoept dan kan daar ook een paddenstoel komen.

Sommige soorten paddenstoelen lokken vliegen met hun geur. Als de vliegen op ze gaan zitten blijven de sporen aan de pootjes van de vlieg zitten. En op die manier worden ze weer verder verspreid.

Soorten paddenstoelen

Er zijn veel soorten paddenstoelen. In Nederland alleen al kent ongeveer 3500 soorten. Het is dus best lastig om ze allemaal te herkennen. En alhoewel sommige paddenstoelen ook in de zomer groeien kom je ze meestal in de herfst tegen. De bekendste én mooiste is natuurlijk de bekende vliegenzwam, rood met witte stippen. Helaas komt hij niet zoveel meer voor in de Nederlandse natuur.

Paddenstoelen met boeketcadeau.nl

Paddenstoelen groeien niet alleen in het bos maar ook in weilanden, akkers, parken, bermen, tuinen, tussen de straatstenen, duinen en op mest. Iedere soort heeft weer zijn eigen voorkeur.

Herfst in huis

Helaas kun je paddenstoelen niet in een vaasje zetten of naar binnenhalen. De paddenstoel is namelijk het gelukkigst op zijn eigen plekje in de natuur. Wil je wel graag de herfst in huis halen dan kun je dat doen door mooie bladeren, dennenappels en kastanjes op een schaal te leggen.

Of nog gemakkelijker; je besteld een herfstig boeket bloemen via onze website. Zoals dit uitbundige herfstboeket.

Paddenstoelen met boeketcadeau.nl

PS. Volg je ons YouTube-kanaal al voor de laatste video’s vol tips & tricks over bloemen? We verloten GRATIS boeketten onder onze nieuwe volgers!


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden