X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Maak kennis met de pioenroos

02-06-2021

Hij kan zo groot worden als een kool, verandert van een dichte knop tot een schitterende bloem en is praktisch in elke kleur verkrijgbaar. We hebben het natuurlijk over de pioenroos. De pioenroos wordt afgekort ook wel pioen genoemd en is erg afhankelijk van het weer. Hierdoor is het een echte seizoensbloem. Over het algemeen is de pioen in mei en juni volop aan het bloeien. In deze maanden kunt u dus optimaal genieten van de schoonheid van deze bloem. En het goede nieuws: dat is nu aan de gang. Wilt u meer weten over de pioenroos? Wij vertellen u graag meer over deze prachtige bloem.

Geschiedenis

Om terug te gaan naar het moment dat we de Pioenroos mochten verwelkomen in Europa, moeten we terug naar het einde van de 18e eeuw. Om precies te zijn werd de bloem voor het eerst in 1784 naar ons continent vervoerd. Ondanks dat de bloem nog relatief kort onder ons als Europeanen is, heeft de bloem al langere tijd een staat van dienst. Duizenden jaren geleden werd de bloem al op een geneeskundige wijze toegepast. We weten dit, doordat er behoorlijk wat verhalen zijn opgetekend over de bloem. Die mythes zijn dus goed bewaard gebleven!

Symbolische betekenis

Een bloem als de Pioenroos, die veelvuldig voorkomt op trouwerijen, moet haast wel een bijzondere symboliek hebben. Met begrippen als eer, liefde, romantiek, elegantie en welvaart, is dat dan ook het geval. Overigens is uw bruiloft niet de enige dag in uw leven dat u zo’n fraai boeket overhandigd kan krijgen, want ook na 12,5 jaar huwelijk wordt de bloem vaak cadeau gedaan.

Kort, maar krachtig

Zoals hierboven kort benoemd zijn pioenrozen echte seizoensbloemen. De prachtige plant laat maar één keer per jaar in een korte tijd haar bloemen zien — de meeste soorten bloeien namelijk alleen in mei en juni. Wanneer u een bloem afsnijdt, komt ‘ie pas het jaar daarop weer terug. Eenmaal in thuis in de vaas bloeit een pioenroos ongeveer vijf dagen. Dat de pioenroos zich zo kort, maar krachtig laat zien maakt hem extra bijzonder!

 

Pioenrozen bij BoeketCadeau

De magische pioenroos mag natuurlijk niet in het assortiment van BoeketCadeau ontbreken. De pioenroos veranderd het meest tijdens de bloei en dat in positief opzicht. U zult verbaasd zijn over hoe mooi deze bloem wordt. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals lichtroze, donkerroze, wit en paars. Welke kleur is uw favoriet? Bestel deze gemakkelijk online via onze website. Zo kunt u al snel genieten van de prachtige uitstraling van deze bloem bij u thuis. Of geef de pioenroos cadeau!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden