X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Kerststukken maken: dat werkt zo!

08-11-2022

De Kerstdagen bonzen alweer op de deur en daarom is het hoog tijd om Kerststukken te maken. Kerststukken maken je huis een stuk gezelliger en daarnaast is het een relatief goedkope manier om je huis te decoreren. Het maken van Kerststukken is niet per definitie moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het werkt als je dit nog niet eerder deed. BoeketCadeau helpt je een eindje op weg, zodat je niet afhankelijk bent van anderen om een mooi stuk te maken! Neem dit blog goed door, zodat het knutselen straks van start kan gaan!

Wat heb je nodig voor een Kerststuk?

Voordat je aan tafel gaat om te knutselen aan je Kerststuk is het aan te bevelen om een boodschappenlijstje af te werken in het centrum. Zonder specifieke hulpmiddelen kan het best ingewikkeld worden om van start te gaan en dat is niet waar je op hoopt als je wilt beginnen.

* Steekschuim (ook wel oase genoemd)
* Snoeischaar
* Satéprikkers of stevig draad
* Schaal (of pot)
* Groene, natuurlijke materialen
* Kleurrijke accessoires
* Kaarsen indien gewenst. Advieslengte 40 cm.

Stappenplan voor Kerststuk maken

Nu je de juiste benodigdheden in huis hebt, is het zaak om stapsgewijs tot het eindresultaat te komen. Hieronder zetten we de stappen overzichtelijk op een rijtje, zodat je dit blog ernaast kunt houden tijdens de productie.

Oase prepareren

Het begint met het prepareren van de oase. Dit doe je door een kom met water te vullen en het steekschuim hierop te laten drijven. Je zult merken dat dit vanzelf naar de onderkant van de bodem gaat. Dit vormt de basis voor je kerststuk. Het kan wel een paar uur duren voordat het steekschuim blok helemaal gevuld is met water.

Insteken van de natuurlijke materialen

Steek de verzamelde groenmaterialen vervolgens in de oase, zodat er een mooi geheel aan groen ontstaat. Hierbij kun je een wisselwerking maken tussen conifeerbladeren, spar of skimmia.

Accessoires insteken

Heb je allerlei toebehoren verzameld, zoals dennenappels, lotusbloemen of kerstballen? Zet deze toebehoren op een stok of draad, zodat ze in de oase gestoken kunnen worden. Let erop dat je de accessoires diep genoeg erin steekt, want anders loop je het risico dat ze eruit vallen.

Bekijk hier onze video op youtube.com over kerststukken maken.

Kopen van Kerststuk

Kost het maken van Kerststukken je te veel tijd en koop je er liever één? Het is mogelijk bij Boeketcadeau! Op onze speciale Kerstpagina vind je allerlei bloemstukken, speciaal voor de feestdagen! Naast de traditionele Kerststukken, verkopen we ook andere accessoires die voor een aangename look zorgen in je woonkamer.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden