X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

In de schijnwerpers: de zonnebloem

26-06-2023

Zonnebloemen, met hun stralende gele bloemkoppen en imposante gestaltes, hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad op natuurliefhebbers. Hoe groeit uit dat kleine zaadje zo’n enorme zonnebloem? Je staat er misschien niet bij stil, maar de zonnebloem is zo’n bijzondere plant! En daarom zetten we hem vandaag in de schijnwerpers.

Geschiedenis van de zonnebloem

De oorsprong van zonnebloemen ligt diepgeworteld in Noord- en Midden-Amerika, waar ze al eeuwenlang werden gekoesterd door inheemse volkeren vanwege hun veelzijdigheid en schoonheid. De Inca’s vereerden de zonnebloemen zelfs als beeld van hun zonnegod. Later werden zonnebloemen door Spaanse zeelieden naar andere delen van de wereld gebracht, waaronder Europa. Hier werden ze al snel populair als sierbloemen in tuinen en als bron van voedsel en olie.

De zonnebloem bij boeketcadeau.nl                      De zonnebloem bij boeketcadeau.nl

Interessante zonnebloem weetjes

​Naast hun prachtige uiterlijk hebben zonnebloem ook enkele integrerende eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat zonnebloemen de neiging hebben om gedurende de dag de zon te volgen? Dit fenomeen staat bekend als heliotropisme en zorgt ervoor dat de bloem altijd naar het zonlicht gericht is.

Bovendien zijn zonnebloemen niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ze ook veel praktische toepassingen. De zaden van zonnebloemen worden gebruikt om heerlijke olie te produceren en vormen een voedzame snack. Bovendien spelen zonnebloemen een belangrijke rol in het aantrekken van bestuivers en het bevorderen van een gezond ecosysteem.

Tips voor het kweken van zonnebloemen

Misschien hebben we je inmiddels al overtuigd om zelf ook zonnebloemen te kweken. Dat snappen wij maar al te goed. Het is een bijzondere bloem! Voor het kweken geven we je graag een aantal tips.

- Zorg ervoor dat je de zonnebloemen plant op een zonnige plek. Ze hebben namelijk 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag nodig;
- Zaai de zonnebloempitten direct in de grond nadat vorst voorbij is, meestal in het voorjaar. Plaats de zaden ongeveer 5 centimeter diep en 30 centimeter uit elkaar;
- Geef de zonnebloemen regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft;
- Afhankelijk van de hoogte van de zonnebloemen, kan het nodig zijn om ze te ondersteunen met stokken of tuinnetten. Dit voorkomt dat ze omvallen tijdens harde wind.

Soorten zonnebloemen en hun kenmerken

Er zijn veel verschillende soorten zonnebloemen. Onderstaande doen het het best in het Nederlandse klimaat.

- De Moulin Rouge heeft dieprode bladeren die een opvallend contrast vormen met het gele hart van de bloem.
- De Russian Giant staat bekend om zijn enorme omvang. Deze reusachtige zonnebloemen kunnen wel 3 meter hoog worden en hebben bloemkoppen met een diameter van meer dan 30 centimeter.
- De Teddy Bear is een goede keuze als je van een meer klassieke uitstraling houdt. Deze zonnebloemen hebben dicht bebladerde bloemknoppen die lijken op pluizige teddyberen.

Zonnebloemen bij BoeketCadeau.nl

Zonnebloemzaden kun je op heel veel plekken kopen. Zo kun je zelf je zonnebloemen planten! Wil je een mooi boeket zonnebloemen cadeau doen aan iemand? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Zo hebben wij boeketten gemengd met zonnebloemen. Geef het bijvoorbeeld cadeau voor een verjaardag of voor wanneer iemand in het ziekenhuis ligt. Het krijgen van een mooi boeket zonnebloemen zal zeker een glimlach toveren op het gezicht van de ontvanger.

De zonnebloem bij boeketcadeau.nlDe zonnebloem bij boeketcadeau.nl

         Bekijk & bestel                         Bekijk & bestel                       


  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden