X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Heldinnen verdienen een bloemetje op Internationale Vrouwendag

05-03-2019

We kennen allemaal wel een of meerdere sterke vrouwen in onze eigen omgeving. Een oma, moeder, tante, zus of vriendin, alle vrouwen verdienen eigenlijk wel een mooi boeket bloemen op Internationale Vrouwendag 8 maart aanstaande. Hiermee geeft u een blijk van waardering voor de kracht en liefde van deze heldinnen.

Eerste Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is niet zomaar uit de lucht komen vallen. In de twintigste eeuw streden vrouwen voor gelijke rechten, onder andere met betrekking tot het arbeidsrecht en het kiesrecht. Vooral de Duitse feministe en politicus Clara Zetkin zette zich met hart en ziel in voor de socialistische en communistische vrouwenbeweging. Tijdens de tweede Internationale Vrouwenconferentie in 1910 in Kopenhagen besloot Zetkin dat er jaarlijks een Internationale Vrouwendag gehouden moest worden zodat de stemmen van alle vrouwen nooit verloren zouden gaan. In 1911 werd deze dag, die in het teken staat van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen over de hele wereld, voor het eerst gevierd. Nederland vierde de eerste Internationale Vrouwendag in 1912 op 12 maart. In 1917 brak op 8 maart in Sint-Petersburg een grote staking uit. Ditmaal in de textielindustrie vanwege de slechte arbeidsomstandigheden voor de vrouwen die daar werkten. Ditmaal gebeurde de staking onder leiding van de Russische diplomaat en feministe Aleksandra Kollontaj. Dat jaar nog werd 8 maart door het Internationale Vrouwensecretariaat van de Communistische of Derde Internationale definitief gekozen tot officiële datum van Internationale Vrouwendag. Clara Zetkin en Aleksandra Kollontal maakten dus eigenlijk de weg vrij voor andere vrouwen om ook in opstand te komen tegen de onrechtvaardige behandeling van vrouwen. Zij zorgden ervoor dat er beweging kwam in de gelijke behandeling van mannen en vrouwen en dat zet zich door tot op de dag van vandaag.

Heldinnen

Dit jaar is het thema "Heldinnen". En wat is er nou mooier dan uw eigen heldin op 8 maart aanstaande te verrassen met een prachtig boeket bloemen van BoeketCadeau. Gewoon om haar te bedanken omdat ze altijd voor u klaarstaat, vanwege haar wijsheid of opgeruimde humeur. Zo zijn er vast nog 1001 redenen te bedenken waarom juist zij een bloemetje verdient. Of een boeket met een mooi bijpassend cadeau zoals chocolade of een fles wijn. Met een boeket spreekt u uw waardering uit voor haar, als vrouw. Dat kan het hele jaar door natuurlijk, maar de datum 8 maart geeft er dan toch net dat extra tintje aan. Het laat nog eens extra zien hoeveel u om haar geeft als mens en hoe u haar en alle vrouwen steunt in de "strijd" om gelijkheid van rechten.

Moederdag bloemen bezorgen

Wie is er nu een grotere helding dan uw eigen moeder? 12 mei is het weer zover: Moederdag 2019. Wilt u voor Moederdag bloemen bezorgen? Kies dan voor een Moederdag boeket van BoeketCadeau.nl. Op al onze Moederdag bloemen zit een versgarantie, waardoor u 100 procent verzekerd bent van verse bloemen van de beste kwaliteit. Verras uw moeder met een liefdevol cadeau van BoeketCadeau.nl, ze verdient het!

Boodschap

Met het geven van een boeket kunt u uw eigen heldin met Internationale Vrouwendag een mooie boodschap meegeven, want aan bloemen worden ook betekenissen gekoppeld. De bekendste is natuurlijk de roos die liefde, genegenheid, vreugde en geluk vertegenwoordigt. De witte tulp staat voor vergeving, geel voor plezier, paars voor koninklijk en rood voor liefde. Geeft u iemand Gladiolen, dan waardeert u diegene voor haar of zijn kracht, overwinning en trots. En zo hebben alle bloemen hun eigen betekenis. Maar waarom kiezen voor één bloemsoort? Met een boeket van BoeketCadeau kunt u kiezen uit prachtige samengestelde en kleurrijke bloemen in de lievelingskleuren van degene aan wie u het boeket schenkt.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden