X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Grote, glanzende bloemen en een heerlijke geur: Pioenrozen!

20-05-2019


Pioenrozen staan bekend om hun grote, glanzend gekleurde bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Er zijn duizenden soorten pioenrozen met elk hun eigen bijzondere kleur. De een oogt nog mooier en verleidelijker dan de ander. Ook als het gaat om de geur zijn er grote verschillen tussen pioenrozen onderling. Terwijl de ene pioenroos een duidelijke rozengeur door de kamer verspreidt, zweemt de ander naar sering, chocola of lelie. Zo heeft elke soort pioenroos zijn eigen geur.

De pioenroos als tuinplant

Met hun grote bloemen en prachtige kleuren zijn de bloemen van de pioen echte blikvangers en het is dan ook geen wonder dat pioenen heel populair zijn, zowel in de tuin als in een vaas. Als tuinplanten worden pioenrozen ingedeeld in de groep van de vaste planten. Dat wil zeggen dat de planten elk jaar in het najaar afsterven om pas na de winter weer uit de grond te komen. Het zijn betrouwbare planten die elk jaar terugkomen, onder de voorwaarde dat ze voldoende bemest worden en een zonnige standplaats hebben. Het maakt de plant niet uit of ze staat in zandgrond of klei, mits de grond niet te nat is. Als het gaat om het poten dan is de pioenroos wel kieskeurig. Een pioenroos mag niet te diep worden gepoot, slechts een paar centimeter onder de aarde is perfect.

De stralende koningin van uw tuin

Het is altijd weer een mooi tafereel als de pioenroos in het voorjaar zijn bladeren weer boven de grond uitsteekt. Eerst donkerrood en dan verkleurend naar donkergroen, bieden de bladeren een prachtig donkere achtergrond voor de bloemen die in mei en juni tevoorschijn komen. Als eerste verschijnen de kogelronde bloemknoppen die langzaam groeien en allengs meer kleur krijgen. Elke bloemknop bevat de belofte van een grote, glanzende bloem. Een belofte die na weken wordt vervuld wanneer de magnifieke bloem zijn wondermooi gekleurde blaadjes ontvouwt en de pioenroos gedurende enkele weken de stralende koningin van de tuin is.

De pioenroos schittert in elke rol

Geen wonder dat mensen van zoveel schoonheid ook binnenskamers willen genieten. Dat is geen probleem, want de stengels van de pioenroos zijn stevig en de bloemen behouden dagenlang hun pracht. Pioenen passen prima in romantische boeketten, hun grote bloemen hebben immers een dramatische zeggingskracht. Of het nu gaat om de hoofdrol in een boeket of om een schitterende combinatie met bijvoorbeeld veel groen, de pioenroos heeft geen primadonna neigingen en schittert in elke rol.

Lang genieten van een boeket met pioenrozen

De bloemen van de pioenroos passen prima in stijlvolle, romantische en expressieve boeketten.  Bij BoeketCadeau.nl kunt u een boeket bestellen met alleen pioenrozen, maar ook in combinatie met andere bloemen. Bekijk het assortiment op in ons bloemen ABC, alles over de pioenroos.

Bestel snel een pioenrozen boeket

De vergankelijkheid van de bloemen van de pioenrozen draagt bij aan hun schoonheid, want door hun beperkte bloeitijd die valt in de maanden mei en juni, moet u weer een jaar wachten voordat deze primadonna onder de bloemen weer verkrijgbaar is. Bestel daarom snel een van onze boeketten met pioenrozen en geniet van deze grote, glanzende en heerlijk geurende bloemen.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden