X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Een echte winterbloem: de Amaryllis

16-12-2018

De mooie amaryllis is de kerst- en winterbloem bij uitstek. Deze prachtige, fonkelende en elegante bloem, doet het altijd goed tijdens de donkere en koude decemberdagen. Het is de ideale sfeermaker in klassieke, maar ook in moderne interieurs. De amaryllis zal stralen, bij u op tafel, tijdens het kerstdiner, maar ook in het vroege voorjaar zal deze mooie bloem uw interieur de perfecte sfeer geven.

Waar komt de Amaryllis vandaan?

De Amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De officiële naam is Hippeastrum, de letterlijke vertaling van de naam Hippeastrum is "ridderster". Dit verwijst naar de stervormige bloembladeren. De Amaryllis stamt af van narcisfamilie, het is een bolgewas.

Wat maakt de Amaryllis zo bijzonder?

Het is een mooie, lange en statige bloem waar u niet omheen kunt! De Amaryllis staat symbool voor betoverende schoonheid en trots. De bloem geeft een gevoel van genegenheid en vriendschap. Het is echt een bloem waar u iedereen mee zal verrassen en waarbij u harten zal veroveren.

Kenmerken van de prachtige winterbloem

De prachtige grote trompetvormige bloemen lijken fluweelzacht en meestal zitten er vier tot zes bloemen aan de steel. De Amaryllis is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zoals rood, roze, wit, geel, paars, oranje, zalmroze of zelfs wit met rode streepjes. De Amaryllis heeft geen blad en wordt daarom in Amerika ook wel ‘Naked Lady’ genoemd.

Decoreer uw huis

De Amaryllis wordt dus veel gezien rond kerst, maar is natuurlijk geschikt voor elke gelegenheid. Deze bijzondere bloem heeft eigenlijk geen andere bloemen nodig en staat bijvoorbeeld prachtig in een mooie hoge vaas. Natuurlijk combineert de Amaryllis ook mooi met andere bloemen bijvoorbeeld in een prachtig samengesteld boeket of een mooi kerststuk, van uitbundig tot klassiek. Wij van BoeketCadeau kunnen diverse mooie boeketten of kersstukken voor u samenstellen, geschikt voor elke gelegenheid.

Verzorging van de Amaryllis

Uiteraard wilt u zo lang mogelijk genieten van deze prachtige bloemen, daarom is het belangrijk om op de volgende punten te letten. Vul de vaas met schoon water op kamertemperatuur en vul regelmatig bij. De Amaryllis kan het water beter opnemen als u de stelen schuin afsnijdt of -knipt. Snijbloemenvoedsel heeft de Amaryllis in principe niet nodig, maar het is geen probleem als u het wel gebruikt, bijvoorbeeld in een gemengd boeket. Het is verstandig de steel te verstevigen met behulp van een stok. Deze stok steek je in de holle steel van de Amaryllis, zo kan de bloem niet buigen of breken. De bloem groeit naar het licht toe, draai de vaas dus regelmatig. Het is belangrijk de Amaryllissen op een koele plek te zetten, liever niet te dichtbij de verwarming of in de volle zon. Zet ze ook niet in de buurt van een fruitschaal, fruit scheidt namelijk ethyleengas af en dit kan het verouderingsproces van de bloemen versnellen. Haal regelmatig de uitgebloeide bloemen uit het boeket, dan blijft uw boeket stralen.

De Amaryllis is vanaf november tot en met maart volop verkrijgbaar. Laat uw boeket of kerststuk samenstellen door BoeketCadeau en laat u verrassen door de vele mogelijkheden. Geniet van deze bijzondere bloem!

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden