X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De roos en zijn betekenis uitgelegd

17-06-2022

’Ben je boos, pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed’, is een oud-Hollandse uitspraak die regelmatig gedaan wordt als iemand zich terneergeslagen voelt. Dat de roos een positief karakter heeft, mag dan ook wel duidelijk zijn. De roos wordt daarnaast graag gegeven door een minnaar aan het adres van zijn minnares, om zijn gevoelens van liefde voor haar te onderstrepen. Maar welke boodschap wordt er eigenlijk afgegeven als je een roos cadeau doet? Boeketcadeau staat in dit blog stil bij de betekenis van de roos, waardoor je er een beter beeld bij kunt vormen.

Afhankelijk per kleur

Vraag je ons de definitie van de roos uit te leggen, dan is het goed om je er bewust van te zijn dat het antwoord afhankelijk is van de kleur van de roos. Aan iedere kleur roos is namelijk een specifieke definitie gekoppeld, die redelijk afwijkend is van elkaar. Om je bewust te maken van de betekenissen van de afzonderlijke kleuren, beschrijven we hieronder een aantal varianten.

Roze, gele en oranje rozen

Boeketcadeau start dit woordenboek over rozen die de beschikking hebben over warmere kleuren.

  • Rood: Rode rozen zijn de meest gangbare varianten van rozen, doordat deze vaak gegeven worden door verliefde stelletjes. Liefde is één van de subdefinities, terwijl trouwheid en vriendschap ook in één adem genoemd worden als
  • Geel: Qua betekenis schuren gele rozen tegen die van de rode aan, al is er wel degelijk een verschil. Gele rozen spitsen zich ook toe op vriendschap, maar duiden eveneens blijdschap en warmte aan.
  • Oranje: Kies je ervoor om een oranje roos cadeau te doen aan iemand? Realiseer dan dat dit een gevoel van verlangen kan opwekken. Ben je dus nog veelvuldig aan het afspreken met een ander? Een bos oranje rozen zegt meer dan duizend woorden.

Donkere rozen

Er zijn tal van rozen die we nog kunnen bespreken, maar in dit blog beperken we ons tot een beperkt gezelschap. Daardoor segmenteren we deze alinea tot de donkere rozen.

Rozen bestellen bij Boeketcadeau

Nu je beter weet welke definitie gekoppeld is aan welk type roos, is het tijd om jouw favoriete rozen te bestellen in onze webshop. Onze diensten kenmerken zich door snelle verzending en kwalitatief goede boeketten, dus aarzel niet om jouw bestelling bij ons te plaatsen.

  • Paars: Paarse rozen hebben wederom een andere definitie dan de voorgaande bloemen die we bespraken. Deze rozen stralen een gevoel van rust uit, maar worden eveneens geassocieerd met iets trots en magisch.
  • Blauw: Ben je wel te porren voor een mysterieus gevoel? Overhandigt iemand een bos blauwe rozen, dan weet je dat zijn of haar liefde voor jou geheimzinnig is.
  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden