X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De roos, de meest geliefde bloem

14-10-2019

De roos is wereldwijd de meest verkochte en meest populaire bloem en dat laatste was eeuwen geleden al zo. Door al die jaren heen is de roos het symbool van liefde en moed, vreugde en verdriet en van reinheid en volmaaktheid geweest. Die emoties draagt de bloem vandaag de dag nog steeds uit. Tot het begin van de 19e eeuw waren er alleen witte tot roze gekleurde rozen. De rode roos verscheen voor het eerst rond 1800 en werd al direct gebruikt voor romantiek.

Een eeuw later werd de gele roos door de Franse rozenkweker Joseph Permet-Ducher ontwikkeld. Daarna volgden vele kleuren en met de hedendaagse technologie brengen veredelaars honderden schitterende nieuwe soorten op de markt. Elke kleur vertegenwoordigt een eigen symbolische waarde. Met het kiezen voor die ene speciale kleur, geeft u betekenis aan de roos die u wilt overhandigen met uw persoonlijke boodschap.

Symboliek van de rode roos

De rode roos staat symbool voor liefde, romantiek, hartstocht en verleiding. Is de roos in volle bloei dan is de liefde vurig, oprecht en volwassen. Staat de bloem nog in de knop, dan is de liefde pril. Een dichte knop kan ook betekenen dat de liefde nog geheim moet blijven of nog moet ontluiken. De boodschap is in ieder geval vreugdevol en toont moed. Een donkerrode roos moedigt de gever aan de liefde aan de ontvanger te verklaren en geeft hoop deze liefde beantwoord te krijgen. Rode rozen kunnen dan ook een rol van betekenis spelen tijdens Valentijn, aangezien dit de perfecte bloemen zijn voor de dag van de liefde. Wil je je geliefde verrassen met iets speciaals op deze dag? Laat dan een valentijnscadeau bezorgen. BoeketCadeau bezorgt de rozen als u dat wilt, ook anoniem.

Witte roos betekenis

De witte roos speelde al een rol van betekenis voordat de 19e eeuw zijn intrede deed. Een witte roos staat voor vertrouwen en geeft aan dat de gevoelens puur en betrouwbaar zijn. Witte rozen worden vaak verwerkt in rouwboeketten of gegeven om iemand te troosten. Licht, stilte en kalmte is hetgeen waar witte rozen nog meer voor staan naast pure liefde. De betekenis van de witte roos verandert op het moment dat gekozen wordt voor de combinatie met rode rozen. Dit paar rozen geeft verbondenheid, eenheid en saamhorigheid aan. BoeketCadeau stelt ook boeketten samen met rode rozen een enkele witte roos. Met één speciale witte roos tussen meerdere rode rozen laat u zien dat deze persoon heel belangrijk voor u is en dat u altijd met hem of haar samen wilt zijn.

Betekenis gele roos

De betekenis van de gele roos is compleet anders dan die van de andere rozen. Overhandigt u een gele roos aan een ander, dan is diegene waarschijnlijk niet degene aan wie u uw hart verloren bent. De gele roos staat symbool voor vriendschap en met deze roos zegt u ‘ik hou van jou’ op een vriendschappelijke manier. Echter kunnen de gele rozen ook van betekenis zijn in een werksetting. Als baas kunt u de gele roos prima geven aan een collega die promotie gemaakt heeft of een jubilaris. Warmte en vreugde zijn op hun beurt de spirituele betekenis van de gele roos. Er bestaan uitzonderlijke lezingen die stellen dat de gele roos synoniem staat voor jaloezie en hebzucht, maar deze betekenis wordt minder vaak gekoppeld aan de roos.

Betekenis van een roos: zoveel opties!

Voor elke kleur, een unieke betekenis van de roos! Wilt u met een prachtige bos rozen een mooie, speciale boodschap overbrengen, dan kunt u bij BoeketCadeau kiezen uit diverse soorten en kleuren of kleurcombinaties. Wilt u iets goedmaken? Dan helpen de lichtroze rozen u daarbij. Met die roos spreekt u uw geluk of bewondering uit, laat u anderen meedelen in de vreugde en bedankt u de ander.

Met donkerroze rozen laat u zien dat u de waarheid spreekt met de boodschap die u overdraagt en een gevoel van verbondenheid voelt. Magie is een andere betekenis van de roos, terwijl het woordje mysterie ook is opgenomen als betekenis in het rozenwoordenboek. Roze rozen in zijn algemeenheid staan symbool voor vertrouwen, dankbaarheid en plezier. Heeft u grote bewondering voor die ene persoon? Zeg het met een boeket oranje rozen. Verlangen is een ander synoniem, dus aarzel niet langer of hij van u houdt als u het boeket ontvangt. De kleur oranje staat immers voor nieuwsgierigheid en fascinatie. Kunt u niet kiezen uit de vele betekenissen van de roos? Geen probleem, een bonte bos rozen doet het altijd goed bij iedereen! Zo combineert u verschillende betekenissen met elkaar!

Veelgestelde vragen

Waar staat een roos voor?

De roos staat niet voor één soort boodschap. Rozen kunnen echte liefde uitdrukken, eeuwige trouw beloven, vriendschappelijke gevoelens versterken, de schoonheid onderstrepen van een ander, geluk bewerkstelligen, dankbaarheid uitdrukken, een gevoel van warmte uitdragen, als steun dienen bij rouw, excuses maken en ga zo maar door. Zo is er altijd wel een specifieke roos die goed bij uw eigen situatie past.

Waar staan witte rozen voor?

Witte rozen staan onder andere voor loyaliteit, puurheid en onschuld, maar de betekenis is ook deels afhankelijk van de gelegenheid. Bij trouwerijen overheerst het liefdevolle gevoel van de roos. Witte rozen kunnen het gevoel van liefde symboliseren voor uw partner, maar ook familieleden die u een warm hart toedraagt. Op uitvaarten worden de witte rozen gebruikt om een gevoel van medeleven en rouw uit te drukken. Er zijn ook landen, zoals de Verenigde Staten, waar de witte rozen gegeven worden aan een afgestudeerde. Daarmee wordt het geloof in diegene uitgesproken.

Wat is de betekenis van een rode roos?

De rode roos staat symbool voor liefde en romantiek. Een rode roos is een van de meest populaire en herkenbare soorten rozen In de bloemtaal staat een rode roos voor intense liefde en passie en is het een gebruikelijk cadeau om te geven aan een geliefde of partner.

Wat zijn enkele ideeën voor het geven van rozen met een specifieke betekenis?

Er zijn veel manieren om rozen te geven met een specifieke betekenis. Hier zijn enkele ideeën:

* Geef een rode roos aan iemand die je liefhebt om je liefde en passie te laten zien.

* Geef een bos witte rozen aan iemand om te laten zien dat je respect hebt voor die persoon.

* Geef een bos gele rozen aan iemand om vriendschap en vreugde te laten zien.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden