X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De lelie: Bloem van deze week!

18-08-2016

Terwijl de zomervakantie aan ons voorbij trekt zet BoeketCadeau.nl iedere week een bijzondere zomerbloeier in the picture. We hebben al aandacht besteed aan o.a. Dahlia’s. En deze week is de Lelie ‘bloem van de week’!

Geschiedenis Lelie

De lelie is een van de oudste bolgewassen die we kennen. In oude geschriften en afbeeldingen (gedateerd 2000 tot 1500 jaar voor Christus) is de lelie al te zien. Aan de bloem wordt van oudsher vele betekenissen toegeschreven. Met het geven van lelies draag je altijd een bijzondere boodschap uit, speciaal van jou voor de ontvanger van het boeket. Maar wat zijn die symbolische betekenissen dan precies?

De bloem van de week: De lelie

Liefde

Op nummer 1 staat natuurlijk liefde! In de stijve Victoriaanse tijd ontwikkelde zich een bijzondere geheimtaal voor geliefden. Het was de taal van de bloemen: Floriografie. Elke bloem kreeg een betekenis; een soort code waardoor je meteen wist wat iemand je toewenste. Lelies verspreiden de geur van de liefde, heerlijk zoet. Bij het ontvangen van een lelie, wist je het zeker: ‘dit is mijn geliefde’.

De bloem van de week: De lelie

Zuiverheid

De witte lelie wordt ook wel Madonna-lelie genoemd en is vaak te zien als religieus symbool in combinatie met de maagd Maria. In de kunst wordt de Annunciatie vaak afgebeeld met een lelie erbij. Een witte lelie welteverstaan, die de passende bijnaam de ‘Madonnalelie’ of ‘Kerklelie’ kreeg. Leonardo da Vinci schildert op zijn versie van de Annunciatie (circa 1474) de witte lelie in de handen van aartsengel Gabriël. Witte lelies worden tegenwoordig vaak op bruiloften gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid.

Vrouwelijkheid

De vorm, de verscheidenheid aan kleuren en het zoete parfum gaven de lelie het symbool van vrouwelijkheid. De betekenis ‘vrouwelijkheid’ was al in het oude Egypte van toepassing op de bloem. In de tijd van de Grieken en Romeinen kregen de bruiden een kroon van lelies op hun hoofd die de hoop op een puur en vruchtbaar leven uitte. Een ‘lelieblanke huid’ was eeuwenlang een teken van maatschappelijke status. Een echt dame dus, de lelie!

Vergankelijkheid

De witte lelie wordt ook vaak gebruikt bij overlijden en afscheid nemen. In tijden van verlies en rouw helpen de bloemen om uitdrukking te geven aan emoties. De serene en pure uitstraling van de lelie passen perfect bij deze gelegenheid. Een mooie gedachte is dat de witte lelie ook symbool staat voor vrede. 

De bloem van de week: De lelie

Boeket lelies

Met lelies maak je een boeket lekker uitbundig! Zet haar bijvoorbeeld met de Delphinium, Helleborusblad, een blauwe Aster of Angelica gigas (engelwortel) in de vaas. Combineer het zacht roze van de lelie ook eens met donkere bloemen, dan springt zij er nóg beter uit.

 

Veel plezier van deze mooie, veelzijdige bloem! Op de bloemen bestel pagina van BoeketCadeau.nl zijn verschillende boeketten te vinden met lelies erin:

De bloem van de week: De lelie        De bloem van de week: De lelie

Bekijk en bestel                                                       Bekijk en bestel


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden