X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De herfstvakantie toen en nu

17-10-2017

Heb je schoolgaande kinderen (in je omgeving), dan weet je dat deze tijd in het teken staat van de herfstvakantie. Voor gezinnen waarvan de ouders allebei werken is dat een tijd van plannen en organiseren. En voor kinderen is de vakantie nodig om even niet te hoeven presteren. Hoeveel de herfstvakantie anno 2017 verschilt van vroeger, heeft alles te maken met het moderne gezinsleven. In deze blog lees je meer over de verschillen én ontdek je de enige overeenkomst met vroeger. Lees je mee?

Ontstaan van de herfstvakantie

Wist je dat we de herfstvakantie te danken hebben aan de aardappel? Vroeger werden in deze tijd van het jaar de aardappels geoogst. Omdat dat veel werk was, moest het hele gezin meehelpen. Wat betekende dat de schoolbankjes leeg bleven. Dus gaven de scholen de kinderen maar vrij. Nu hebben machines het werk allang overgenomen, maar is de schoolvakantie blijven bestaan.

Ontspannen vs.presteren

De maatschappij anno nu is veel meer gericht op prestaties dan vroeger. De zogenaamde ‘prestatiemaatschappij’ zorgt ervoor dat ouders ook van hun kinderen veel verlangen. Hierdoor worden kinderen van sportclub naar bijles gebracht, waardoor vakanties ook voor kinderen nodig zijn om op te laden. Als het je lukt om je vrij te maken van werk of verplichtingen, hebben kinderen daar veel baat bij. Je hoeft ze dan niet ‘onder te brengen’, waardoor ze in hun eigen vertrouwde omgeving heerlijk kunnen ontspannen.

Spelletjes van vroeger

Als het regende deed je bordspelletjes, en als het weer het toeliet, was je vooral buiten. Verstoppertje spelen, hinkelen, knikkeren of bomen klimmen: het bos of plein was je speelterrein. De moderne verleidingen van tablet en smartphone houden kinderen nu veel meer binnen. Hierdoor kost het je als ouder of grootouder wat meer overredingskracht om kinderen naar buiten te krijgen. Maar eenmaal buiten, zijn de spelletjes van vroeger nog net zo in trek. Wat dacht je bijvoorbeeld van spinnenwebben maken van kastanjes?

De herfstvakantie toen en nu, boeketcadeau.nl

Dierenliefde verandert nooit

Wat nooit verandert bij kinderen, is hun liefde voor dieren. Als je agenda het toelaat, ga dan vooral deze herfst naar Dierenpark Amersfoort. Daar is op 25 september het babyolifantje Thabo geboren. Met de komst van Thabo is de vierde generatie olifanten in Dierenpark Amersfoort een feit. En dat is heel bijzonder in Europa. Aan zijn halfzusje Yunha heeft Thabo een leuk speelkameraadje. Twee spelende babyolifantjes: daar smelt je zelfs als volwassene van!

De herfstvakantie toen en nu, boeketcadeau.nl

 

Wij wensen je een ontspannen herfstvakantie toe!


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden