X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De bolchrysant: een gevarieerde bloem die kleur geeft aan de herfst

22-10-2018

De bolchrysant met boeketcadeau.nl

Een echte herfstbloeier

Het is weer herfst in Nederland en dat is te merken: de dagen worden korter, het weer is grauwer en mensen blijven meer binnen. Des te belangrijker is het om de huiskamer een beetje op te fleuren met mooie bloemen. De chrysant is hier zeer geschikt voor in deze tijd van het jaar. In de natuur kan de chrysant als potplant redelijk goed tegen lichte vorst. Met een bloeitijd van augustus tot november geeft deze fraaie bloem nog kleur, terwijl andere bloemen al verwelkt zijn. Met chrysanten houdt u de winter dus nog even buiten de deur. En deze fraaie bloem is als snijbloem hiermee bij uitstek een goede keuze voor de herfstboeketten.

Verschillende soorten chrysanten

Wat is nu eigenlijk een chrysant? De naam chrysant is afgeleid van de Oudgriekse woorden chrusos en anthemon. Hierbij betekent het eerste woord 'goud' en het tweede woord 'bloem'. Een chrysant is onderdeel van de composietenfamilie (Asteraceae of Compositae) ook wel samengesteldbloemigen genoemd. Het opvallende van bloemen uit deze familie is de bloeiwijze. De bloemen lijken namelijk op het eerste gezicht één bloem. Elke bloem bestaat echter uit heel veel afzonderlijke bloemetjes.

Een bloem die van alle markten thuis is

Naast de bijzondere bloeiwijze is de chrysant in vele verschillende vormen te verkrijgen. De meeste mensen zullen de chrysant in bolvorm kennen. Deze vorm komt ook het meest overeen met de natuurlijke groeiwijze. Er zijn echter ook andere vormen te koop. De chrysant is ook te vinden in piramidevorm, op stam of in zeldzame gevallen ook als hangplant. Ook de kleuren van deze fraaie bloem zijn erg divers. Afhankelijk van het seizoen worden verschillende kleuren aangeboden. In de herfst vooral 'herfstkleuren', zoals verschillende tinten paars, geel, oranje en rood. Ook witte chrysanten zijn altijd een geliefde keuze.

Symboliek van de (bol)chrysant

Zoals elke bloem heeft ook de (bol)chrysant een symbolische betekenis. Deze symboliek verschilt per land en werelddeel. De bloem komt van oorsprong uit China en Japan, en is daar ook nu nog erg populair. Zo is de chrysant de nationale bloem van Japan en de gele variant staat voor de zon, licht en onsterfelijkheid. Ook in China is de bloem van grote waarde. De chrysant staat hierbij voor geluk, maar ook voor nobelheid en duurzaamheid. In Nederland heeft de bloem ook symboliek. Zoals al gezegd wordt de bloem geassocieerd met de herfst en is hiermee een mooi presentje, bijvoorbeeld voor jarigen in deze periode. Daarnaast is de chrysant een bekend cadeau voor het vieren van een dertienjarig huwelijksjubileum.

Verzorging van de chrysant in een boeket

Hoe verzorgt u nu deze mooie herfstbloeier? Zet de chrysant niet in de volle zon of op een tochtige plaats. Laat de chrysanten na aanschaf eerst schoon water opnemen en verwijder de onderste bladeren. Vervolgens is het zaak om de onderkant van de stelen schuin af te snijden, waarbij ongeveer drie centimeter afgesneden kan worden. Chrysanten zijn dorstige bloemen, dus de bloemenvaas moet goed gevuld en schoon zijn. Voeg snijbloemenvoedsel toe en vul de vaas dagelijks bij met water. Bij een goede verzorging kunt u één tot drie weken plezier hebben van deze prachtige bloem.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden