X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De bloemenveiling Aalsmeer: het florawalhalla van Nederland

25-05-2022

 

Vraag iemand op je vakantie naar iets waar Nederland om bekendstaat en diegene zal ongetwijfeld reppen over de tulpen waar we er in Nederland veel van hebben. Een organisatie die daar eveneens zijn bijdrage aan levert, is de bloemenveiling Aalsmeer. De bloemenveiling Aalsmeer, die gevestigd is onder de rook van Schiphol, behoort mondiaal gezien tot de grootste veilingen van bloemen ter wereld. Dit dankt de bloemenveiling Aalsmeer aan zijn omvang van meer dan 500.000 vierkante meter. Genoeg reden voor Boeketcadeau om een blog te wijden aan dit begrip!

Ontstaan

In 2023 viert de bloemenveiling Aalsmeer alweer zijn 15-jarige jubileum in huidige vorm, maar de oorspronkelijke veiling bestaat al veel langer. In 1912 was er een aantal kwekers die een aantal veilingen oprichtten, waarbij de verkoop relatief kleinschalig gehouden werd. Tien jaar later kwam het transport van bloemen echt op gang met Engeland als belangrijkste afnemer. Enkele jaren voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd het naburige Schiphol toegevoegd aan het klantenbestand, terwijl FloraHolland in 2011 het predikaat 'Royal' mocht dragen nadat het koninklijk onderscheidden werd.

Hoe werkt de bloemenveiling Aalsmeer?

Afnemers die zich bevinden op de bloemenveiling Aalsmeer, krijgen stuk voor stuk een knop mee waarmee ze door de veiling kunnen lopen. Deze staat rechtstreeks in verbinding met de klok die gekoppeld is aan een specifieke veiling. Deze klok beweegt constant tussen de getallen 1 en 100. Op het moment dat de koper op de knop drukt, komt deze tot stilstand. Dit is de uiteindelijke prijs die men dient te betalen aan de veilingmeester. Dit soort taferelen zorgen dagelijks voor een spannend tafereel op de bloemenveiling Aalsmeer.

Cijfers

De groei van bloemenveiling in Aalsmeer blijft niet bepaald achter de laatste jaren. In 2021 steeg het aantal verkochte bloemen naar recordhoogte, waarbij de eindstand uiteindelijk neerkwam op 12,1 miljard bloemen en planten. De totale waarde van deze bloemen bedroeg maar liefst 5,6 miljard euro, een gigantisch bedrag. Stijgende energieprijzen is wel de kanttekening die daarbij gemaakt moet worden, aangezien deze ook doorberekend werden naar de afnemers.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden