X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Bloemen verzorgen: 8 tips

23-08-2019

Bloemen zijn leuk om te geven, nog leuker om te ontvangen. Een mooi boeket bloemen siert ruim een week uw woonkamer, als het een beetje meezit zelfs langer. Bloemen zijn dus een cadeau waar u langere tijd elke dag van kunt genieten. Maar in hoeverre heeft u hier zelf invloed op? Ons antwoord: veel! Volg onze tips en u verlengt de levensduur van dat prachtige boeket met een paar dagen.

1. Schone vaas voor de bloemen

Het lijkt zo logisch maar toch gaat het soms hier al mis. Restjes die in de vaas zijn achter gebleven van een vorig boeket hebben direct invloed op de kwaliteit van het water waarin u de bloemen zet. Maak de vaas na gebruik goed schoon, kijk of er niets is achter gebleven en spoel de vaas nog een keer om als u hem opnieuw gebruikt.

2. De bloemen schuin afsnijden

Het wordt al vaak gezegd: “de bloemen schuin afsnijden”, maar het gebeurt lang niet altijd. Als we haast hebben, wordt een boeket uit papier of folie gehaald en zo in een vaas gezet. De stelen landen dan met een platte onderkant op de bodem van de vaas. Neem even de moeite om ze schuin af te snijden, dan nemen ze veel beter het water op.

3. Bloemenvoedsel aan het water toevoegen

Voeg het bijgeleverde snijbloemenvoedsel toe. Dit bevordert het bloeiproces van uw bloemen, remt tegelijkertijd de groei van bacteriën af en verlengt de levensduur van de bloemen aanzienlijk.

4. Vermijd direct zonlicht

Bloemen houden van licht en van zon maar ze kunnen niet zo goed tegen direct zonlicht. Zet ze dus op een plek waar de zon niet direct binnen schijnt of, als u thuis bent, verplaats ze een keer als de zon gaat draaien.

5. Houd de bloemen uit de tocht

Tocht is ook iets waar bloemen niet erg blij van worden. Zet ze dus niet op een plek waar ze precies tussen openstaande deuren of ramen staan. Kies liever een plek in een hoekje of tijdelijk in een andere ruimte.

6. Geef de bloemen verkoeling tijdens warme zomerdagen

We kunnen ons goed voorstellen dat u ook van uw bloemen wilt genieten tijdens warme zomerdagen. Om hun houdbaarheid, en dus uw genot, te verlengen: zet de bloemen in een wat minder warme ruimte als u naar bed gaat, bijvoorbeeld in een bijkeuken, schuur of garage. Niet vergeten om ze de volgende dag weer hun mooie plek te geven!

7. Houd bloemen en fruit uit elkaar

U zou kunnen denken: bloemen en fruit, dat gaat prima samen. Liever niet: het ethyleengas dat fruit afscheidt, versnelt het verouderingsproces van bloemen behoorlijk. Zet fruit en bloemen dus op afstand van elkaar.

8. Het water schoon houden

Zeker met wat warmer weer wordt het water in uw bloemenvaas al snel minder fris. Zeker bloemen die uit een kas komen zijn daar erg gevoelig voor. Ververs het water om de twee dagen, zodat uw mooie boeket weer in schoon, lauwwarm water staat.

Het touwtje om uw boeket laten?

In sommige gevallen is het boeket bloemen bewust op verschillende hoogtes gerangschikt, daarom is het goed in dit geval het touwtje om de stelen te laten zitten. Ons Plukboeket is daar een voorbeeld van, anders valt de gehele structuur van het boeket uit elkaar. Andersom kunt u over het algemeen bij ronde boeketten zoals ons Gelukstreffer Boeket Oranje Roze ervoor kiezen het touwtje te verwijderen zodat ze mooier in de vaas vallen.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden