X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Bloemen: het beste troost cadeau bij overlijden

28-06-2022

Bloemen: het beste troost cadeau bij overlijden

Mensen die nog maar weinig met rouw te maken hebben gehad in hun leven, hebben doorgaans moeite met het uitzoeken van een troost cadeau. Ze hebben sterk het idee dat ze een unieker presentje moeten geven dan anderen, terwijl dit gevoel eigenlijk op niets gebaseerd is. Bloemen zijn nog altijd het beste troost cadeau bij overlijden, omdat je hier geen verkeerde boodschap mee kunt afgeven of gefronste wenkbrauwen tegemoet kan zien van nabestaanden. Boeketcadeau vertelt in dit blog waarom wij nog meer van mening zijn waarom bloemen het juiste troost cadeau is, zodat je met een gevoel van vertrouwen condoleren kunt.

Licht in de duisternis

Bloemen hebben in het merendeel van de gevallen een vrolijk karakter. In duistere tijden van rouw brengen boeketten dan ook een stukje licht in de duisternis. Bloemen zullen het gevoel van pijn of gemis niet doen verdwijnen, maar kunnen wel een glimlach op het gezicht toveren van degenen die hun naaste hebben weg moeten brengen. En dat zijn precies de momentjes waar je het van moet hebben als je aan het rouwen bent. Kies dus niet voor moeilijke opties, maar houd het simpel door een mooi boeket als troost cadeau uit te zoeken.

Elk type bloem heeft een betekenis

Kracht, medeleven, steun of een hart onder de riem: het is zomaar een greep uit de vele definities die je terug zult vinden achter specifieke flora in het bloemenwoordenboek. En dat is erg prettig als je niet het meest excelleert in het ondersteunen van anderen in hun rouwproces met de juiste woorden. Op voorhand zoek je een bloem uit die naar jouw idee het meeste de lading dekt en de boodschap vertelt die jij wilt overdragen. Zo staan lelies symbool voor hoop, impliceren tulpen het bidden voor een ander, verschaffen zonnebloemen licht en staan chrysanten voor afscheid.

Aankleding op de uitvaart

Boeketcadeau is alweer bij de laatste reden waarom bloemen ook nog in 2022 zich laten gelden als beste troostcadeau. De aankleding op de uitvaart is die reden. Niets is triester als een kist geflankeerd wordt door een beperkt aantal bloemen. Een uitvaart an sich heeft een redelijk triest karakter van zichzelf en bloemen bedekken deze droevigheid in beperkte mate. Zo is het mooi om de kist te bedekken met wat bloemen, maar staat het ook elegant als er wat boeketten aan de uiteindes van de zaal staan.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden