X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

4x feiten over de Eustoma die je nog niet kende

21-07-2022

De Eustoma is een formidabele bloem die niet per sé gelinkt wordt aan één seizoen, maar het eigenlijk het hele jaar door goed doet. Daarom spreken we bij BoeketCadeau ook weleens over de bloem van het jaar als we reppen over de bloem waarvan de weelderigheid zijn voornaamste kenmerk is. De Eustoma wordt vaak verwerkt in gemengde boeketten, maar deze bloemen zijn op zichzelf staand ook erg mooi. In het blog van deze week vertellen we je 4 feiten over deze bloem die je waarschijnlijk nog niet kende!

                       

Bijnamen

Zou de Eustoma over een paspoort beschikken, dan zou de gemeente zijn handen vol hebben aan het verwerken van alle bijnamen in het document. De Eustoma luistert namelijk ook naar de naam Lisanthus, terwijl ze in Engelssprekende landen ook nog bekend zijn met de namen Prairie Gentian, Texas Bluebell, Tulip Gentian, Bluebells en Lira de San Pedro.

Uiterlijke gelijkenissen

Je zult niet de eerste zijn die zal zeggen dat de Eustoma sterk doet denken aan andere bloemen. Enkelbladige Lisanthen doen denken aan tulpen of klaprozen, terwijl de dubbelvormige flora veel uiterlijke gelijkenissen vertonen met rozen of pioenrozen. Gelukkig staat op de site van BoeketCadeau altijd goed aangegeven waar een boeket uit bestaat, waardoor je zelf niet de inschatting hoeft te maken welke bloemen opgenomen zijn in jouw boeket.

Betekenis van de Eustoma

Slaan we het bloemenwoordenboek open op de pagina van de Eustoma, dan zien we dat de Eustoma een synoniem is voor waardering en dankbaarheid. Iemand bedanken voor zijn of haar diensten? Een boeket met Eustoma’s zegt meer dan duizend woorden.

Kijken we niet alleen naar de symbolische betekenis van de Eustoma, maar ook naar de oorspronkelijke definitie, dan moeten we ons verdiepen in de Griekse taal. De naam van de bloem komt voort uit een Griekse samentrekking, namelijk die van ‘Eu’ (mooi, goed) en ‘Stoma’ (Mond).

Geschiedenis van de Eustoma

Wist je dat de Eustoma een rijke geschiedenis kent? De bloem doemde voor het eerst op in 1838 en fungeerde eerder niet als decoratiestuk in menig woonkamer, maar deed dienst als ingrediënt voor medicijnen. Lisanthen, zoals de bloemen ook nog weleens genoemd worden, is dan ook een afgeleide van ‘lysis’ en ‘anthos’, wat Grieks is voor ‘bitter’ en ‘bloem’. De eerste definitie duidt op de bittere smaak van de planten.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden