X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

10 Dingen die je nog niet wist over bloemen

08-02-2017

Wat is er leuker dan je te verbazen en verwonderen over dingen die je nog niet wist als bloemenfan? In elk geval vonden wij het heel leuk om de volgende weetjes voor jou te verzamelen. Zo maak je altijd goede sier op een feestje. 

1. Bloemenparfum

Voor een bloemenparfum wordt olie uit bloemen geperst. Het heeft eeuwen geduurd voor men wist hoe dat moest. De meest gebruikte bloem in parfum is de roos. Op de tweede plek staat jasmijn. De bloemen worden voor zonsopgang geplukt, voordat de warmte de blaadjes aantast. Voor één liter olie is een goede bloemplukker wel duizend uur bezig met plukken.

10 dingen die je niet wist over bloemen Boeketcadeau.nl

2. Stinkende bloem

De grootste bloem ter wereld is de Rafflesia. Een rode bloem met witte stippen, met een diameter van meer dan 1 meter. Met zo’n afmeting zou je denken dat het in de buurt van de Rafflesia heerlijk ruikt. Maar niets is minder waar. De geur van deze bloem doet zelfs denken aan rottend vlees.. Maar goed dat de Rafflesia slechts 7 dagen bloeit!

10 dingen die je niet wist over bloemen Boeketcadeau.nl

3.Kostbare tulp

Het begrip ‘Tulpenmania’ stamt uit begin 17e eeuw en duidt de tijd aan dat tulpen zo populair waren, dat een tulpenbol evenveel waard was als een grachtenpand uit Amsterdam. Gelukkig kunnen we nu voor veel minder genieten van deze prachtige bloem! Op dit moment zijn de tulpen volop te verkrijgen in onze webshop. Lees meer over de tulp op onze pagina.

4. Godinnen vriendinnen

Flora en Fauna staan voor het plantenrijk en dierenrijk in een bepaald gebied. Flora is de Romeinse godin van de lente en de bloemen. En Fauna is een verwijzing naar de Romeinse vruchtbaarheidsgodin. Een mooi duo dus.

5. Van de kook

Dat je van een boeket bloemen in huis kunt genieten wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat sommige bloemen heerlijk smaken? Zo proeft de Oost-indische kerst een beetje naar tuinkers, zijn madeliefjes een beetje nootachtig, smaken vlijtige liesjes een beetje naar radijs, is de hibiscus vrij zuur en doet komkommerkruid je denken aan… inderdaad komkommer.

6. Bloemenkinderen

In 2016 waren Fleur en Roos de meest populaire bloemennamen voor kinderen. Maar wat dacht je van Bloem (zoals de dochter van actrice Angela Schijf) of Tigerlily (dochter van Beertje van Beers)? 

7. Power to the flower

De Flower Power beweging ontstond als jeugdcultuur in de late jaren ’60.  Aanhangers van deze beweging vonden dat de mens meer in harmonie met de natuur moest leven. Vandaar de naam Flower Power. In kleding is de bloementrend nog altijd volop aanwezig. Met voor komend voorjaar weer een terugkeer van de oorspronkelijke Flower Power stijl.

8. Lesje etiquette

Wil je zonder gestuntel een boeket overhandigen? Kies dan een klein en compact boeket in plaats van bloemen of takken met lange stelen. Mensen op oudere leeftijd krijgen liever een gekleurd boeket dan stemmig wit en op ziekenbezoek neem je bloemen mee die niet al te sterk geuren. 

9. Bloemenkoningin

De Britse koningin Victoria (1819-1901) was de eerste bruid met een bruidsboeket. Het traditionele bruidsboeket bestaat voornamelijk uit rozen. De roos wordt dan ook wel de koningin der bloemen genoemd. De hartvormige blaadjes staan voor de liefde en de doornen maken duidelijk dat het huwelijk niet altijd ‘rozengeur en maneschijn is’. 

10 dingen die je niet wist over bloemen Boeketcadeau.nl

10 Bloemen en trouwen

Voor bruidsboeketten was de trend van 2016 om van verschillende bloemen in dezelfde tint een boeket samen te stellen. En de kleuren subtiel in elkaar te laten overlopen. Een andere look, gebaseerd op de vintage trend, was om een kanten lintje te verwerken in het boeket. Wat zullen de trends voor 2017 ons brengen?

 

Veel plezier met dit rijtje bijzondere, maar ook grappige bloemenweetjes. Boeketcadeau.nl bezorgt van maandag tot en met zondag! Heb jij zelf nog een leuk bloemenweetje die je wilt delen? Volg ons op Facebook en laat een bericht achter. We horen graag van je! 


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden