X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Hoe worden bloemenprijzen bepaald

15-03-2019

Iedereen houdt van bloemen. Een bosje vrolijke tulpen geeft uw woonkamer meteen een frisse voorjaarslook. Dat geldt ook voor de bontgekleurde gerbera’s. Rozen zijn de bloemen van de romantiek en worden veel gekocht rondom Valentijnsdag, voor verjaardagen en als u een geliefde wilt verwennen. Bloemen maken vrolijk en daarom zijn ze een mooi cadeau. Maar eenmaal bij de bloemist merk je dat het ene boeket veel duurder is dan het andere. Zelfs bij bloemsoorten onderling verschillen de prijzen nog wel eens. Hoe komt dat eigenlijk?

Veilingprijzen

Ten eerste hebben de prijzen van de bloemen te maken met hoe ze zijn verkocht op de veiling. Hierbij zijn vraag en aanbod heel belangrijk. Bij een groots aanbod aan bijvoorbeeld tulpen, zal de prijs uiteindelijk lager liggen. Zijn de bloemen schaarser, dan liggen de prijzen hoger. De prijs op de veiling kan overigens ook opgedreven worden, omdat een bloemist bepaalde bloemen nodig heeft. Zo kan een bloemist zeer gespecialiseerd zijn in bloemstukken met anjers en hiervoor veel van deze mooie bloemen nodig hebben en is deze bereid om ze voor genoeg geld op te kopen.

Hoe ontstaat bloemenschaarste?

Bloemenschaarste ontstaat meestal door een slechte bloemenoogst. Zo kan een heel nat seizoen ervoor zorgen dat voorjaarsbloemen niet uit de grond zijn gekomen. Een te warme zomer helpt ook niet mee aan de groei van bloemen. Hierdoor zijn er minder bloemen dan men wellicht heeft voorzien. Minder bloemen betekent een hogere prijs.

Importeren of eigen kweek

Ook niet onbelangrijk voor de prijs van bloemen is waar deze vandaan komen. Hebben ze een grote reis achter de rug om in Nederland te arriveren, dan betaal je mee aan de importkosten op een boeket. Eigen kweek – dus van Nederlandse kwekers – bevat minder reiskosten.

Lang of kort groeiproces

Nog een factor die wordt meegenomen bij het bepalen van de prijs van bloemen is hoelang een kweker erover doet om de bloemen op te kweken. Lange steel rozen bijvoorbeeld hebben meer tijd nodig om te groeien, voordat ze klaar zijn om naar de bloemist te gaan. Zolang deze in de kas staan, nemen ze ruimte in en leveren ze nog niets op. Al deze tijd en andere middelen vertalen zich terug in de prijs. Kleine theeroosjes groeien veel sneller en kunnen daarom goedkoper zijn dan hun lange zusjes.

Verkoop: hoe gewild zijn de bloemen

Er zijn zo van die periodes waarop bloemisten hun bloemen duurder moeten inkopen, omdat er veel vraag naar zal zijn. Zo zijn rozen met lange steel vooral geliefd rondom Valentijnsdag. Deze rozen zijn door het kweekproces al duurder, maar door de verhoogde vraag zijn de rozen rondom deze feestdag schaarser en dat ziet u terug in de prijs. Het aanbod gaat namelijk rondom feestdagen als Valentijnsdag en Moederdag niet omhoog, terwijl de vraag wel verhoogd.

Altijd een mooi boeket van Boeketcadeau

Wij bieden u altijd de mooiste boeketten, tegen de beste prijzen. Om de kosten van onze boeketten zo laag mogelijk te houden, maken we vooral gebruik van seizoensbloemen en maken we gebruik van de services van plaatselijke bloemisten. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om iemand met een mooi boeket te verrassen.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden