X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Het is weer tijd voor ... Keukenhof!

23-03-2017

Na een lange, koude winter is vandaag de 68ste editie van Keukenhof geopend. Hiermee is de lente pas écht begonnen. Want in het park bloeien nu al meer dan honderd soorten tulpen. Dit jaar staat in het teken van Dutch Design. Maar ook van het nieuwe entreegebouw. “We hebben fors geïnvesteerd in de verbetering van de faciliteiten in ons park”, aldus directeur Bart Siemerink. Het park is dus nog mooier geworden, met een bloei van de eerste tot de laatste dag. Reden te meer om Keukenhof ook dit jaar weer te bezoeken!

Keukenhof boeketcadeau.nl

Dutch Design

Het thema van dit jaar is Dutch Design. Want fans van Nederlandse ontwerpers vind je overal ter wereld. Of het nu om mode, grafische vormgeving, of gebouw- en meubelontwerp gaat: Hollandse ontwerpers lijken wel alles te kunnen! Zij zijn dan ook niet voor niets de inspiratiebron voor Keukenhof. Dit zie je terug in het bloembollenmozaïek: één van de hoogtepunten van dit seizoen. Met behulp van 80.000 bloembollen komt de stijl van Mondriaan en Rietveld tot leven, op een oppervlakte van ruim 250 vierkante meter. Ook zie je het beroemde Hollandse mode- en meubelontwerp terug in de orchideeën- en anthuriumtentoonstelling in het Beatrix Paviljoen.

Keukenhof boeketcadeau.nl

Nieuwe entree

Hoe vaak ben jij al naar Keukenhof geweest? Ieder jaar trekt de lentetuin meer dan 1 miljoen bezoekers, uit alle delen van de wereld. Veel van deze bezoekers zijn al meerdere keren geweest. Bloemen vervelen nu eenmaal nooit! Dit jaar kun je ook het nieuwe entreegebouw bewonderen. Een ontwerp van architectenbureau Mecanoo uit Delft. Francine Houben, creative director van Mecanoo, heeft de entree officieel geopend. In het entreegebouw vind je de kassa’s, de informatiebalie en winkels. Vooral het natuurlijk materiaalgebruik, zoals hout, koper en baksteen, geven het gebouw een bijzonder karakter.

Keukenhof: een terugblik

Dit jaar is het alweer de 68ste editie van het park. Maar de geschiedenis van Keukenhof gaat nog langer terug. Zelfs tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde uit het ‘Keukenduin’ groente en fruit voor de keuken van slot Teylingen. Een hofstede in ditzelfde Keukenduin werd in 1641 verfraaid met torens, en tot kasteel Keukenhof uitgebouwd. In 1857 werd de kasteeltuin opnieuw ingericht, door dezelfde landschapsarchitecten als van het Vondelpark in Amsterdam. Deze nieuwe kasteeltuin vormde de basis van het huidige Keukenhof. Maar pas in 1950 werd op het landgoed voor het eerst een tentoonstelling van voorjaarsbloemen georganiseerd. Het was direct een succes. 

Hofleveranciers

Keukenhof heeft bijna 100 hofleveranciers. Zij tonen in het park hun mooiste assortiment voorjaarsbloeiende bolgewassen. Voor elke hofleverancier maakt de tuinontwerper van Keukenhof een apart ontwerp. Hij overlegt met de inzender over de kleuren, de hoogtes en bloeitijd. In de herfst levert de hofleverancier alle bloembollen aan Keukenhof. In 8 weken tijd laat Keukenhof hierdoor zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft.

Keukenhof boeketcadeau.nl

Wij wensen je veel bloemengeluk toe dit Keukenhof seizoen! Volg je ons al op Facebook? ‘Like’ onze pagina en ontvang iedere dag een inspirerend of verrassend bloemennieuwtje in je tijdlijn: https://www.facebook.com/Boeketcadeau.nl.

Keukenhof is geopend van 23 maart t/m 21 mei
 


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden