X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Halloween is lekker griezelen en verkleden

30-10-2017

Weet je het nog: Sint Maarten? Toen je met je lampion langs de huizen ging en snoep ophaalde, onder luid gezang van ‘Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten’? Halloween was toen nog een onbekend feest, dat vooral overzees werd gevierd. Inmiddels is Halloween ook bij ons populair. Tijd dus voor een nadere kennismaking! 

Fijne angst

Afgelopen weekend kon je zomaar een vampier of zombie tegen het lijf lopen. Het barstte van de Halloweenfeestjes. Een bekende Nederlandse krant telde er zelfs meer dan duizend. Vooral het griezelelement is wat Halloween z’n aantrekkingskracht geeft. De verklaring? We houden met z’n allen wel van een beetje ‘fijne angst’. Dat is: angst waarvan we wéten dat waar we bang voor zijn, niet echt is. 

Halloween is lekker griezelen en verkleden

Angst is gezond

Maar ook bang zijn voor reëel gevaar is eigenlijk niet erg. Het maakt je alerter, wat je overlevingskans vergroot. Want je lichaam en geest maken zich klaar om te vluchten of vechten. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt, je spieren spannen aan en je krijgt een fikse adrenalinestoot. Bij ‘fijne angst’ ervaar je dezelfde fysieke reacties. Met dit verschil, dat je vanbinnen weet dat er geen echt gevaar dreigt. Wat je wél weet, is dat het met je oerinstinct wel goed zit. Wel zo’n prettig idee!

Gekke angsten

Waar je minder aan hebt, is angst voor sociale situaties. Zoals bijvoorbeeld in je eentje naar een feestje gaan. De paniekgevoelens die daarbij horen, ontstaan door de vrees dingen te zeggen die mensen raar vinden. Waardoor je afwijzing ervaart. Andere niet-levensbedreigende angsten zijn: angst voor zure dingen, angst voor baden of wassen, angst voor asymmetrische dingen, of zelfs angst voor bloemen.. Dan kun je wat ons betreft toch beter zenuwachtig zijn om naar een feestje te gaan. 

Verkleedpartij

Vind jij het ook weleens spannend om mensen te ontmoeten die je niet goed kent? Dan is een Halloweenfeestje voor jou de uitkomst. Want bij Halloween is het de bedoeling dat je zo griezelig mogelijk verkleed gaat. Dat geeft genoeg aanleiding voor een gesprek met andere feestgangers. En verscholen achter een masker of met een laag make-up durft iedereen meer te zeggen. Dus ook al denk je niet zoveel met Halloween te hebben, en verlang je terug naar de nostalgie van Sint Maarten, is het de moeite waard om Halloween een tweede kans te geven!

Halloween is lekker griezelen en verkleden

 

 

Wij wensen iedereen een prettig, griezelige Halloween!


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden