X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Eustoma

16-05-2021

De eustoma, ook bekend als lisianthus, is een mooie sierlijke bloem, die erg op de roos lijkt. Over deze prachtige bloem wilt u vast meer weten en wij vertellen het u graag. De bloemen van de eustoma zijn welbekend en terug te vinden in een aantal van onze mooiste boeketten. De uiteenlopende kleuren en de sierlijke vorm van de bloem zorgen voor een charmante en zomerse uitstraling van de plant.

Hoe herkent u de eustoma?

Wanneer deze bloem is verwerkt in het boeket, begrijpen wij dat u al snel denkt dat het een roos is. Eenmaal los ziet deze bloem er toch echt anders uit. De lisianthus heeft namelijk meerdere knoppen aan één steel waaruit prachtige bloemen tevoorschijn komen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De bloemen van de eustoma zitten aan een lange steel, waardoor deze ook vaak worden verwerkt in een plukboeket. Omdat hier veel gewerkt wordt met hoge en lage bloemen, is de lisianthus een aangename toevoeging!

Waar komt de eustoma vandaan?

De eustoma wordt ook wel lisianthus of prairiegentiaan genoemd en behoort tot een geslacht in de gentiaanfamilie. Oorspronkelijk komt deze leuke bloem uit de Amerikaanse staten Nebraska, Nevada, Texas en Colorado. Ondanks dat de plant in het wild voornamelijk in woestijngebieden en prairie-achtige grond te vinden is, is het niet echt een woestijnplant. De plant heeft namelijk wel voldoende water nodig om te kunnen overleven. Rivierbeddingen in deze gebieden zijn dan ook de standplaats naar keuze van deze unieke bloemen.

Symbolische / kleuren betekenis

Het zachte karakter van de eustoma maakt dat de bloem vaak in verband wordt gebracht met charisma en dankbaarheid. Met een boeket eustoma’s zegt u dan ook dat u iemand waardeert en dankbaar bent voor zijn of haar persoonlijkheid. Omdat de eustoma het hele jaar door verkrijgbaar is, heeft u altijd de mogelijkheid om de bloem toe te voegen aan uw favoriete boeket.

Dankbaarheid tonen met een boeket

Wilt u iemand bedanken? Een mooi boeket komt dan goed van pas. Wij hebben zowel boeketten met alleen eustoma als gecombineerd met andere bloemen. BoeketCadeau.nl heeft de eustoma of lisianthus standaard het hele jaar in haar assortiment. Ontdek nu het aanbod!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden