X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De ultieme verzorgingsgids voor kerststukjes | BoeketCadeau

06-12-2023

De kerstperiode is een tijd van gezelligheid en warmte. En wat verhoogt deze gezellige sfeer beter dan een prachtig kerststukje? Deze kunstwerkjes brengen niet alleen de kerstsfeer in huis, maar vormen ook een centraal punt in de decoratie. Om de kerststukjes de hele kerstperiode mooi te houden, hebben ze echter wel een goede verzorging nodig. Hoe u dit aanpakt, leggen wij graag uit!

De basis van kerststukje verzorging

Kerststukjes bestaan vaak uit verschillende groensoorten welke zijn opgestoken in steekschuim samen met mooie kerstartikelen. Voor een langdurige houdbaarheid van het groen hebben ze een constante, maar gematigde watertoevoer nodig. Houd het steekschuim altijd vochtig, een goede techniek is ook om het groen licht te besproeien met een plantenspuit. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het vocht.

Lichtblootstelling

Licht speelt een belangrijke rol in het behouden van de levendigheid van uw kerststukje. Plaats het stukje in een ruimte met veel indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren en bloemen namelijk beschadigen. Een plek bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

Temperatuur en luchtvochtigheid

Kerststukjes gedijen het beste bij stabiele, koele temperaturen. Een plek weg van radiatoren of open haarden is aan te raden. Ook is een te droge lucht niet bevorderlijk. In een centraal verwarmd huis kan een luchtbevochtiger helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

Waar te plaatsen?

Een kerststukje kan overal geplaatst worden! Zo kan het stukje dienen als middelpunt op de eettafel, op een bijzettafel of zelfs als welkomstgroet op een sidetable in de hal. Zorg er alleen wel voor dat de plek die u kiest niet te veel direct zonlicht krijgt en vrij is van tocht.

Een stralend kerststukje

Een goed verzorgd kerststukje is een prachtige toevoeging aan uw kerstdecoraties en brengt de sfeer van vreugde en feestelijkheid in uw huis. Met de juiste verzorging kunnen deze kleine kunstwerkjes de hele kerstperiode door stralen en bijdragen aan een warme en uitnodigende sfeer in uw huis. In onze webshop hebben wij een groot assortiment aan handgemaakte kerststukken. U heeft de keuze uit kerststukken met of zonder kaarsen om te branden, en uit verschillende kleuren. Geniet van de gezelligheid in huis deze decembermaand.

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden