X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De Zonnebloem: een bloem om te zoenen

12-06-2017

De zonnebloemen van Van Gogh behoren tot de populairste schilderijen ter wereld. Alleen vorig jaar al zagen 2,1 miljoen bezoekers dit beroemde schilderij in het Van Gogh museum in Amsterdam. Waarom vinden zo veel mensen dit schilderij uit 1889 zo mooi? Het antwoord is simpel: van zonnebloemen houdt iedereen! Daarom in deze blog een ode aan deze zonnige zomerbloem. 

De zonnebloem, boeketcadeau.nl       

Echte zonaanbidders

Net als mensen zijn zonnebloemen echte zonaanbidders. Om geen straaltje zon te hoeven missen, draaien deze bloemen hun hoofden overdag naar de zon toe. Is de zon eenmaal onder, dan keren ze hun bloemhoofd weer richting het oosten. Dit fenomeen heet heliotropisme.

Van reus tot baby face

Denk je aan zonnebloemen, dan denk je aan de kleur geel. Maar vergeet ook de oranje, crèmekleurige en donkerrode soorten niet! Naast kleur vind je ook variatie in de bloemblaadjes. Zo zijn er zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij, of met meerdere rijen blaadjes. En zijn er soorten met een zwart hart, maar ook met een groen of geel hart. Ook in de lengte van deze bloemen zie je grote verschillen. Zo kan de ‘Giant’ wel 250 centimeter hoog worden en is de ‘Baby Face’ met zijn 60 centimeter een ideale zonnebloem voor in een pot op je terras.

De zonnebloem, boeketcadeau.nl

Zomerfeestideeën

De zonnebloem staat voor zon, liefde en zomer. Denkend aan lange, zonnige zomerfeesten, kom je daarom vanzelf uit op de zonnebloem. Want met zonnebloemendecoraties is je buitenfeest pas echt compleet. Verras je gasten op met zonnebloemen versierde stoelen. Creëer pompons met zonnebloemen en hang die in de bomen, of maak je gedekte tafel af met bloemkransen. Ook leuk: omgekeerde wijnglazen op een zonnebloemhoofd als kaarsenhouder.

Zijn alle gasten naar huis? Verzamel de zonnebloemen en leg ze binnen (in de schuur) te drogen voor de vogels. In de koude wintermaanden een ware traktatie voor op de vogelvoertafel.

De zonnebloem, boeketcadeau.nl

Op je gezondheid

Wat goed is voor vogels, is goed voor ons. Tenminste, als het om zonnebloempitten gaat;-). Naast dat deze pitten lekker zijn als snack, slaverijker of broodversierder zijn ze rijk aan vitamine B1, B2 en F, ijzer, fosfor, kali en zwavel. Voor nerveuze types zijn zonnebloemen ook een uitkomst. Ze helpen bij nervositeit, prikkelbaarheid en gejaagdheid. Wat ook helpt bij deze symptomen is een heilzame massage. Mét zonnebloemmassageolie!

 

Meer weten? Op onze site vind je alles over zonnebloemen: https://www.boeketcadeau.nl/alles-over-de-zonnebloemen. Wij bezorgen ook op zondag!


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden