X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Buitenspelen is gezond!

06-06-2018

13 juni is het Nationale Buitenspeeldag! Op deze bijzondere dag zullen de straten worden afgesloten voor verkeer, zodat kinderen zorgeloos de hele dag kunnen spelen. De Buitenspeeldag wordt al sinds 1994 georganiseerd en vraagt aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van straten en wijken. Buurtbewoners en voorbijgangers worden dankzij deze dag bewust gemaakt van hun verkeersgedrag. Buitenspeeldag is dus een leuke, maar ook belangrijke dag voor kinderen.

Vier nationale buitenspeeldag met bloemen

Gezond

Kinderen wordt aangeraden om iedere dag minimaal een uur te bewegen. Hier zullen ze gauw aan komen als ze lekker buiten kunnen spelen. Waarom is bewegen zo belangrijk? Naast de frisse lucht en de opbouw van hun conditie, zal een actief kind 's avonds lekker moe zijn en zo beter nachtrust kunnen pakken. Ook zorgt beweging er voor dat een kind minder snel overgewicht krijgt. Volgens het RIVM is het aantal te dikke kinderen de laatste jaren erg toegenomen. Ongeveer 14% van de kinderen hebben overgewicht en 2% daarvan heeft zelfs ernstig overgewicht. De oorzaak hiervan is tweeledig: kinderen eten ongezond en bewegen te weinig. Het is dus erg belangrijk om kinderen van jongs af aan al veel te laten bewegen en buitenspelen is een ongedwongen manier om dit te bereiken. En wist u dat veel bewegen er voor zorgt dat een kind zich beter kan focussen op school? Buitenspelen bevordert namelijk de hersenontwikkeling en stimuleert het leervermogen. Als er buiten wordt gespeeld met andere buurtkinderen, zal dit bovendien goed zijn voor de sociale ontwikkeling. Kinderen leren namelijk nieuwe vriendjes kennen en leert zo omgaan met verschillende sociale situaties, zoals rekening houden met anderen (om de beurt op het klimrek) en overleggen ('wanneer kom je weer spelen?').

Natuur

Naast dat buitenspelen gezond is, zorgt deze activiteit er ook voor dat kinderen ontdekken wat de natuur ze te bieden heeft. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hutjes bouwen in het bos met behulp van takken, of kunnen ze madeliefjes plukken en bloemenkransen maken. En wie heeft vroeger niet in de herfst prachtige bladeren van bomen mee naar huis genomen om deze te drogen tussen oude telefoonboeken? Soms maken we op een iets minder leuke manier kennis met planten, als we bijvoorbeeld per ongeluk in brandnetels hebben gestaan. Verder komen kinderen door buiten te spelen allerlei dieren tegen, bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of kikkers. Ook zal er gespeeld worden met elementen als zand, water, modder, keien en takken. Kinderen leren dankzij buitenspelen dus beetje bij beetje de wereld kennen. Wel is het belangrijk om kinderen te leren dat ze niet zomaar overal mogen spelen of alle bloemen mogen plukken. Wil uw kind bijvoorbeeld bloemen plukken voor iemand, bijvoorbeeld voor moederdag of voor oma? Dan is BoeketCadeau.nl een beter idee: op deze webshop kunt u snel en eenvoudig een prachtig bos bloemen laten bezorgen, zodat u uw kind onbezorgd weer buiten kan laten spelen!

Bloemen bezorgen doe je met boeketcadeau.nl!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden