X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
 1. Bezorging in Nederland
  slechts v.a. € 7,95
 2. Versgarantie
  7 dagen
 3. Particulieren veilig betalen
  Gratis factuur voor bedrijven
 4. Geen inlog nodig
  Anoniem versturen

Pluk-me-niet boeket actie tegen de verhoging van de BTW.

 

Let op:   De datum van de actie is gewijzigd van 25 april naar WOENSDAG 16 mei 2018.  

TEKEN DE PETITIE VIA WWW.STOPDEBTWVERHOGING.NL

Bekijk hier de beelden van deze geslaagde dag!  https://www.youtube.com/watch?v=590pfhlkT9w&feature=youtu.be

 

Woensdag 16 mei 2018 verandert het Binnenhof in Den Haag in een ware pluktuin. De pluktuin wordt opgebouwd tussen 10.00 en 12.00 uur. Tussne 12.00 en 16.00 kunnen er boeketten worden geplukt. De Pluktuin wordt tussen 16.00 en 18.00 weer afgebouwd. Op initiatief van branchevereniging VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) worden op die dag aan passanten en politici bloemen aangeboden om een  ‘pluk me niet’ boeket samen te stellen en een petitie te tekenen tegen de voorgestelde verhoging van het BTW percentage van 6 naar 9% op bloemen en planten.

Impact verhoging van de BTW van 6 naar 9 % in de bloemen- en plantenbranche

Een BTW verhoging van 6 naar 9% leidt tot een prijsstijging voor bloemen en planten. Volgens onderzoek van de Vereniging Bloemist Winkeliers leidt de BTW verhoging tot een prijsstijging van 2,8% voor bloemen en planten. Deze prijsstijging zal worden doorberekend aan de consument. Een deel van de consumenten zal minder bloemen en planten kopen, naar verwachting 23,8 miljoen euro.  Het inkomen van een bloemist winkelier daalt en 15% van de bloemenwinkels zal haar deuren moeten sluiten, hetgeen zorgt voor afname in de werkgelegenheid.
In het onderzoek is meegenomen wat de effecten zijn geweest van BTW verhogingen in omringende landen zoals Spanje en Frankrijk op de verkoop van bloemen en planten.

Veranderingen van verkrijgbaarheid van bloemen en planten

De voorgestelde BTW verhoging zal effect hebben op de aanwezigheid van bloemen en plantenwinkels in kleinere woonkernen. De meeste kleinere bloemenwinkels zullen sluiten wegens bedrijfsbeëindiging of faillissement zo is de conclusie van het onderzoek.  Wil je naar een fysieke bloemenwinkel, dan moet je al snel naar een grotere stad. Bloemen bezorgen kan nog wel in kleinere plaatsen. BoeketCadeau.nl maakt wel eens gebruik van plaatselijke bloemisten voor bezorging van bloemen in kleinere plaatsen voor dezelfde dag. Wij vinden het geen goede zaak dat vooral in kleinere plaatsen bloemenzaken dreigen te verdwijnen als gevolg van de BTW verhoging en er geen bloemen bezorgd kunnen worden. Tevens vrezen wij voor het bestaan van andere speciaal zaken zoals groenten en fruit zaken in bepaalde gebieden.

Teken de petitie tegen de BTW verhoging op het Binnenhof of op onze website.

Op 16 mei 2018 start de petitie tegen de BTW verhoging voor bloemen en planten. Dit kan op het Binnenhof in de Pluk tuin, maar uiteraard ook online. De pagina www.boeketcadeau.nl/petitie waar de petitie getekend kan worden is 16 mei 2018 online. Wij hopen dat u ook in 2019 bloemen kan bestellen en laten bezorgen tegen de prijzen die u gewend bent en strijden voor het behoud van de bloemenwinkels ook in kleinere plaatsen.

 1. Informatie klantenservice
  1. Meest gestelde vragen
  2. Bezorginformatie
  3. Bestelinformatie
  4. Betaalinformatie
  5. Garantie en klachten
 2. Informatie Zakelijk
  1. Informatie zakelijk
  2. Meerdere adressen
  3. Duurzaam
 3. Algemene informatie
  1. Alles over bloemen
  2. Locaties Nederland
  3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
  4. Sitemap
  5. Algemene voorwaarden
  6. Privacy
  7. BoeketCadeau winkel
  8. Vacature
 4. Gratis Betaalmethoden