X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Zo maak je de voorjaarsschoonmaak leuk

07-03-2017

Bijna lente! Dat betekent dat je nu al kunt beginnen met de Grote Voorjaarsschoonmaak. Zodat als straks de eerste zonnestralen naar binnen schijnen, er alles spic en span uitziet. Maar hoe pak je het aan? En hoe maak je het leuk? De eerste stap is om tijd vrij te maken in je agenda. Trek gerust 5 dagen uit voor deze klus. Om je verder te helpen bij je grote schoonmaakavontuur, geven wij je hier 5 tips. Wij wensen je alvast een opgeruimde lente toe!


De voorjaarsschoonmaak boeketcadeau.nl

 

 1. Ruim (je hoofd) op

Je kent het vast: het heerlijk opgeruimde gevoel dat je krijgt bij de aanblik van een leeg bureau. Stel je voor hoe ‘zen’ je je voelt als je hele huis aan kant is? Overbodige spullen veroorzaken ruis, waardoor je minder goed kunt nadenken over de echt belangrijke dingen in het leven. Dé Japanse opruimgoeroe van dit moment, Marie Kondo, raadt daarom aan om bij ieder voorwerp na te gaan of het je blij maakt of niet. Voel je geen sprankje geluk? Weg ermee! 

2. Maak een plan

Een goed plan is: één kamer per dag, van top tot teen. Start bijvoorbeeld met de keuken. Mest je keukenkastjes uit en kijk naar de houdbaarheidsdatum van alle levensmiddelen. Dikke kans dat je meer dan de helft van de verpakkingen en kruidenpotjes direct in de vuilnisbak kunt kieperen. Ook is dit een goed moment voor een nieuwe, logische indeling van je kastjes en lades. 

Ben je aan de slaapkamer toegekomen, kijk dan ook eens kritisch naar je kledingkast. Gooi weg (of breng naar de kringloop) wat je langer dan een jaar niet gedragen hebt. Ook een goed idee: berg je winterkleren op en ruim je kast opnieuw in met voorjaars- en zomerkleren. En denk ook eens aan een ouderwets lavendelzakje in je kledingkast!

De voorjaarsschoonmaak boeketcadeau.nl

3. Houd de flow erin

Zet een lekker muziekje aan tijdens het schoonmaken en verwen jezelf met een gezonde lunch. Zie je het even niet meer zitten? Neem dan een pauze. Maak een potje verse gemberthee en zie het voor je hoe je straks geniet van je heerlijk opgeruimde huis.

Misschien krijg je wel meteen ideeën voor wie je na de schoonmaak wilt uitnodigen. En wat voor lekkers je dan gaat koken. Nadenken over het resultaat en dit ook al echt voor je zien, houdt je gemotiveerd om door te gaan.  

4. Bezint eer ge begint

Als je veel spullen hebt weggedaan, is de verleiding groot om weer nieuwe dingen te kopen. Vraag jezelf bij elke aankoop af of je dit écht wilt hebben en waarom. Zo houd je jezelf scherp. Bovendien voorkom je zo dat je deze spullen bij een volgende voorjaarsschoonmaak alweer naar de rommelmarkt brengt.

Zorg er daarnaast voor dat alles in huis een vaste plek heeft. Dat maakt het bijhouden van je opgeruimde huis ook een stuk makkelijker. 

5. Geniet van de voorjaarsgeuren

Is de klus geklaard? Dan heb je allereerst een flinke schouderklop verdiend! Nu is het tijd om van je ‘nieuwe’ huis te genieten. Haal daarvoor heerlijk geurende voorjaarsbloemen in huis, zoals de ranonkel, hyacint en narcis. Zet die in een van de schoongepoetste vazen, voeg snijbloemvoeding toe aan het water, snij de stelen schuin af (met een schoon, scherp mes!) en zet de bloemen op een plek uit de zon en ver weg van je fruitschaal.

P.S. Voorjaarsbloemen bestel je heel eenvoudig in onze webshop. Zoals dit boeket met ranonkels! 

De voorjaarsschoonmaak boeketcadeau.nl


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden