X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Wat je altijd al wilde weten over de tulp

24-01-2018

Denk je aan Holland, dan denk je aan bollenvelden. Enorme lappen grond verdeeld in kleurige symmetrische rijen, waar tulpen en andere bolgewassen parmantig hun kopje uitsteken. Hoewel het nog januari is en we nog even moeten wachten op een bloeiende bollenstreek, is het tulpenseizoen al begonnen. Wat ons betreft kan de voorpret dus al beginnen. Daarom in deze blog alles wat je altijd al wilde weten over de tulp.

De tulp met boeketcadeau.nl

Minder Hollands dan je denkt

De tulp staat symbool voor Holland. Maar eigenlijk klopt dat niet. ‘Onze’ bloem is namelijk van origine Iranees, Afghaans en Kazachstaans. Maar de tulpen die je hier koopt, komen natuurlijk wel gewoon uit Nederland. De koude winters en droge zomers zorgen voor een ideaal klimaat voor tulpen.

Geen natte voeten

Je vindt de meeste bollenvelden in het duingebied in het Noorden van het land, evenals de duinen achter Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout (de bollenstreek ). In de duinen zit het grondwater heel diep. Diep genoeg om de bollen geen natte voeten te laten krijgen. Bovendien zit hier kalk in de grond, door de schelpen van de zee. Ook daar houden bloembollen van. Wil je de bollenvelden in bloei zien staan? Dan maak je eind maart de meeste kans. 

In veel kleuren en vormen

Van tulpen krijg je nooit genoeg. Al is het maar omdat er zoveel verschillende soorten bestaan. Ga gerust uit van zo’n 7000 geregistreerde tulpen. En nog komen er steeds nieuwe bij. Heeft iemand een nieuwe tulp gekweekt, dan bedenkt die persoon zelf een naam. Dat kan een bekend persoon zijn of de naam van de kweker. Deze naam wordt vervolgens vastgelegd bij de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, waarna de tulp gedoopt wordt. Dit gebeurt via een officiële ondertekening onder het doopcertificaat, en het besprenkelen van de tulp met water of zelfs champagne. 

De tulp met boeketcadeau.nl

Net zo duur als een grachtenpand

In het midden van de 17e eeuw bereikten de tulpenhandel z’n hoogtepunt. In januari 1637 werden zelfs bollen verkocht voor de prijs van een Amsterdams grachtenpand. Deze periode wordt ook wel tulpenmanie of bollenrazernij genoemd. Het verzamelen van verschillende soorten tulpen was in de mode in die tijd. En er werden zelfs bollen uit de Hortus Botanicus in Leiden gestolen. Tulpen met strepen en vlammen op de bladeren waren het meest in trek, hoewel die veroorzaakt werden door een virus. Doordat tulpen nog vóór de bloei werden verkocht, klapten de handel uiteindelijk in elkaar. Deze tulpenmanie is hierdoor te vergelijken met de economische crisis van 2007 – 2011.

Is de tulp ook een van jouw lievelingsbloemen? Op Boeketcadeau.nl vind je een groot assortiment boeketten met tulpen in de hoofdrol. Ook vind je op onze site nog meer weetjes over deze prachtbloem. 

De tulp met boeketcadeau.nl

Bloemen bezorgen doe je met boeketcadeau.nl!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden