X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Vakantie klaar maken tuin

20-06-2018

U gaat weer lekker op vakantie. De koffers zijn gepakt, de reis is geboekt dus op naar de bestemming. Maar vergeet uw mooie tuin niet vakantieklaar te maken voordat u gaat. Tijdens een vakantie bent u toch al enkele dagen tot weken weg. In die tijd moet het uw planten en tuinspullen ook goed vergaan. Hier volgen een aantal tips die u kunt toepassen zodat uw tuin vakantieklaar is.

Vakantie tuin klaar maken

Tips voor uw tuin

Zorg ervoor dat voor u vertrekt, het liefst enkele dagen ervoor, dat uw gazon op een korte hoogte is gemaaid. Zo voorkomt u dat het gras ongecontroleerd hoog is gegroeid wanneer u weer thuis komt. Houdt er wel rekening mee dat het gras ook weer niet te kort moet worden gemaaid. Mocht er sprake zijn van aanhoudende warmte, kunt u niet op tijd bijsproeien waardoor uw gras zou kunnen uitdrogen.

Bloemen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar u doet er goed aan om al uw bloemen die nu in bloei staan te weg te snoeien. Hierdoor zullen zich nieuwe knoppen gaan ontwikkelen en als u weer thuiskomt zullen deze weer mooi in bloem staan. Als u planten en bloemen in potten heeft staan, zorg dan dat u deze op een schaduwrijke plek zet. Ook hierbij geldt dat u het beste de bloemen en opkomende zaden wegsnoeit. Wat een absolute aanrader is, is om al uw bloemen en planten in potten goed te voorzien van veel water, zodat ze veel water opnemen. Afhankelijk van hoe lang u weg bent kunnen ze het redden zonder dat ze extra water nodig hebben.

Groenten

Wanneer u groenten verbouwd in uw tuin, dan doet u er verstandig aan om alle groenten waar dat maar mogelijk is, alvast te oogsten. Eventuele gewassen die nog gezaaid moesten worden kunt u ook nu het beste inzaaien. Zorg ervoor dat de grond in uw moestuin goed is gewied en geschoffeld.

Tuinmeubilair

Veel mensen hebben hun tuin verrijkt met een mooie tuinset van hout, aluminium of kunststof. De kunststof sets kunnen goed tegen weer en wind, maar kunnen er wel vies van worden. Hetzelfde geldt voor de aluminium tuinsets. Met de houten tuinsets is het belangrijk ze onder een afdak te zetten of er een zeil overheen te spannen. Op deze manier kunt u voorkomen dat het hout eventueel kan gaan rotten door de regen. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk in alle gevallen de kussens en de hoezen van uw tuin meubilair op een droge plek te bewaren.

Vraag iemand om uw tuin bij te houden

Als u een tuin heeft met veel planten en gewassen die eigenlijk dagelijks aandacht nodig hebben of moeten worden bijgehouden, dan zou het handig zijn als u een bekende of familielid kan vragen om voor uw tuin te zorgen in de periode dat u er niet bent. Op deze manier heeft je tuin een goed toezicht en onderhoud, waardoor hij tiptop in orde is als u weer terugkeert.

Thuiskomst

In het geval dat u niet iemand heeft om uw tuin bij te houden en of te bewateren, kunt u het beste direct bij thuiskomst al uw planten en gewassen voorzien van water. Oogst uw groenten en schoffel en wied alles om de groenten heen nogmaals grondig. We hopen dat u op deze manier wat nuttige informatie heeft over het vakantieklaar maken van uw tuin, zodat u met een gerust hart kan genieten van een fijne vakantie. Wilt u wellicht uw buren bedanken voor het watergeven van uw planten binnen en het weghalen van de post? Kies in onze webshop een leuke bos bloemen of een doos lekkere chocolade uit!

Bloemen bezorgen doe je met boeketcadeau.nl!

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden