X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
 1. Bezorging in Nederland
  slechts v.a. € 6,95
 2. Versgarantie
  7 dagen
 3. Particulieren veilig betalen
  Gratis factuur voor bedrijven
 4. Geen inlog nodig
  Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Tips voor een vrolijke voorjaarstuin

20-02-2018

De eerste maand van dit jaar liet de zon zich maar mondjesmaat zien. Deze tweede maand maakt een hoop goed. Eindelijk laat de zon haar stralen weer schijnen, waardoor de vroegste bloeiers voorzichtig tevoorschijn komen. En omdat ze met zoveel zijn, vormen de eerste bolgewassen samen een prachtig schouwspel. In kleur én geur! Wat februari je aan natuurschoon te bieden heeft, lees je in deze blog. 

Kleurige krokuspret

Een van de meest geliefde vroegbloeiers is de krokus. Er is zelfs een vakantie naar de krokus vernoemd, omdat dit knolgewasje zich in dezelfde periode aan de wereld laat zien. De krokus is prachtig in het wild, maar doet het ook goed in een pot. De bloei loopt door tot eind maart. Krokussen geven ook de tuin veel kleur. Volgend jaar genieten van nog meer krokussen in de tuin? Graaf dan wat polletjes op na de bloei, deel die in kleinere stukken en plant die verspreidt over de tuin. Zoek inspiratie voor het opvrolijken van uw tuin.

Vrolijke voorjaarstuin Boeketcadeau.nl

Sneeuwklokje tingelingeling

Ook het frêle sneeuwklokje is een publiekslieveling. De eerste klokjes verschijnen zelfs al in januari. En inmiddels kleuren hele parken wit. Lijkt het op het eerste gezicht of alle sneeuwklokjes hetzelfde zijn, toch zijn er veel verschillende soorten. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de Galanthus Nivalis ‘Flore Pleno’: een bolgewasje dat opvalt door een dubbele rij bloemen. De buitenste blaadjes staan wat wijder, als een rokje met een petticoat. De ‘Flore Pleno’ is een stevig ras. De klokjes blijven langer mooi, en zijn daarom een goede keus voor de voorjaarstuin. Kijk welke bloemen uw voorjaarstuin gaan opvrolijken en bestel deze online!

Vrolijke voorjaarstuin Boeketcadeau.nl

Van de bloemetjes en de bijtjes

Waar niet iedereen dol op is, zijn insecten. Toch kun je niet zonder in de tuin. Insecten bestuiven de bloemen, maken de tuin luizenvrij en vormen een voedselbron voor vogels en vleermuizen. Uit recent onderzoek is gebleken dat insecten verdwijnen door de toename van het gebruik van kunstmest. En hoe minder insecten, hoe minder goed ons ecosysteem werkt. Om insecten te lokken én te laten overleven, kun je een insectenhotel maken. 

Vrolijke voorjaarstuin Boeketcadeau.nl

Zo maak je een insectenhotel

1. Verzamel bosjes riet, bamboestengels, houtwol, bakstenen met gaatjes, dennenappels een conservenblikje en stukken massief hout.

2. Boor gaten in het stuk hout van verschillende diktes tussen de 4 – 8 millimeter.

3. Vul de conservenblikjes met holle (bamboe)stengels.

4. Stapel het insectenhotel op vanaf  de grond, of timmer een eenvoudig huisje met aparte vakken die je vult met de verschillende materialen.

5. Zorg er daarnaast voor dat de tuin niet te netjes is. Een tuin met takken en afgebroken stengels vormen een natuurlijk insectenhotel.

 

Bekijk ook ons assortiment voorjaarsbloemen en trakteer jezelf op een boeket Seizoensbloemen!

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

 1. Informatie klantenservice
  1. Meest gestelde vragen
  2. Bezorginformatie
  3. Bestelinformatie
  4. Betaalinformatie
  5. Garantie en klachten
 2. Informatie Zakelijk
  1. Informatie zakelijk
  2. Meerdere adressen
  3. Prijzen zijn inclusief BTW
  4. Duurzaam
  5. Goede Doelen
 3. Algemene informatie
  1. Alles over bloemen
  2. Locaties Nederland
  3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
  4. Vacature
  5. Sitemap
  6. Algemene voorwaarden
  7. Privacy
  8. Links
  9. BoeketCadeau winkel
  10. Bruidsboeket informatie
 4. Gratis Betaalmethoden