X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Sinterklaastijd: een feestperiode mét cadeautjes

21-11-2016

Het is november en we naderen de feestmaand december. Eind december is het kerst en Oud & Nieuw maar eerst is het natuurlijk tijd voor… Sinterklaas. In deze blog alles over de tradities rondom dit eeuwenoude kinderfeest.

PS. Bij Boeketcadeau.nl spelen we ook graag voor Goedheiligman met gratis speculaaspoppen en chocoladeletters bij uw bestellingen. Lees snel verder.

Schoen zetten

Wist je dat kinderen in Nederland hun schoen al zetten vanaf de 15e eeuw? In eerste instantie gebeurde dat in de kerk en was de opbrengst voor de armen. De rijken deden toen nog geld in de schoentjes.

In de loop van de 17e eeuw kregen de kinderen niet langer geld maar speelgoed en snoepgoed in hun schoen; taaitaaipoppen, pepernoten, marsepein en chocoladeletters.

Tegenwoordig is Sinterklaas een echt familiefeest. Kinderen zetten hun schoen bij de kachel vanaf het moment dat de Sint in het land is aangekomen, rond half november. De kindjes zingen een paar liedjes voor Sinterklaas en de volgende dag zit er wat lekkers of een klein cadeautje in hun schoen. Een spannende tijd maar gezellige tijd voor veel kinderen.

Sinterklaas en zijn pieten vinden het ook altijd erg leuk als zij iets in de schoen van de kinderen vinden bij aankomst; een wortel voor het paard van Sinterklaas of een mooie tekening.

Sinterklaas, boeketcadeau.nl

Pakjesavond

Pakjesavond op 5 december is een echte Hollandse traditie. In België bijvoorbeeld, vieren ze ook Sinterklaas, maar dan in de ochtend van 6 december.

De avond is pas echt bekend geworden na de Tweede Wereldoorlog. Daarvoor had men niet zoveel geld om cadeautjes te geven. De jaren na de oorlog werd Sinterklaas steeds meer gezien als een echte kindervriend die met zakken vol cadeaus uit Spanje kwam. Je moest natuurlijk wel lief geweest zijn het hele jaar want anders dan kreeg je niks.

Inmiddels is pakjesavond allang al geen feest meer alleen voor kinderen. Ook volwassenen geven elkaar cadeaus. Vaak vergezeld door een gedicht, geschreven door de Sint. Lootjes trekken of dobbelen zijn ook populair op pakjesavond.

Sinterklaas, boeketcadeau.nl

Gratis speculaaspoppen en chocoladeletters

Sinterklaas houdt van geven. Zo heeft hij ook dit jaar bergen chocoladeletters en speculaaspoppen bij ons achtergelaten om aan jullie uit te delen. En dat doen wij natuurlijk met liefde!

Tot 5 december kun je online de mooiste Sinterklaasboeketten bestellen waar je  lekkers bij krijgt. Voor een geliefde broer of zus, buurvrouw, opa of oma of gewoon zomaar. Jezelf een boeket cadeau geven mag natuurlijk ook. Kies je een boeket uit het assortiment uit de nieuwsbrief van 29 november die je dan per e-mail ontvangt? Dan krijg je een chocoladeletter of speculaaspop gratis.

Bekijk het aanbod aan Sint-boeketten en het snoepgoed van de Sint komt, met de bloemen, zo snel mogelijk jouw kant op!

Sinterklaas, boeketcadeau.nl         Sinterklaas cadeau, boeketcadeau.nl

Een hele fijne Sinterklaastijd. Veel liefs, Sint en Piet!


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden