X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Plant power: 5 tips voor een gezonder huis

28-02-2017

Luchtvervuiling vindt ook in huis plaats. De grote boosdoener hiervan is: aceton. Inderdaad, hetzelfde goedje dat je gebruikt om je nagellak mee te verwijderen. Maar wist je dat aceton en andere gassen ook verdampen uit verf, meubels, schoonmaakmiddelen en printers? Kantoormensen hebben door alle aanwezige printers vaak last van het ziek-door-gebouwen-syndroom. Wat misselijkheid en duizeligheid veroorzaakt. Om je thuis kiplekker te blijven voelen, hierbij 5 tips voor een gezond(er) leefklimaat, met planten in de hoofdrol. Op je gezondheid!

1. Doe vaker een raam open (ook in de winter!)

’s Winters hebben we de neiging om veel binnen te zitten, met de ramen dicht en kaarsjes aan. Maar regelmatig ventileren is een must voor een betere luchthuishouding. Door elke dag je raam kort open te zetten,  ‘waai’ je het dus even lekker goed door. 

Wil je nog meer effect van de frisse buitenlucht in huis? Slaap dan ook eens met het raam open. Het schijnt dat je daar dieper van slaapt en dus uitgeruster wakker wordt. Het proberen waard voor als je je in de winter minder energiek voelt.

Plant power Boeketcadeau.nl

2. Zet een bromelia in huis

De bladeren en wortels van de bromelia zijn dol op gassen die in de lucht zweven. Zelfs zo dol, dat de bromelia na 12 uur tijd wel 80% van de gassen heeft opgenomen. Dit hebben luchttests aangetoond. Leuk weetje: op dit moment doen wetenschappers onderzoek naar het effect van de bromelia in nagelsalons. En onthoudt: op boeketcadeau is vandaag besteld, morgen in huis!

Plant power Boeketcadeau.nl

3. Breng meer tijd in de natuur door

Van een flinke boswandeling in de winter word je vrolijk. Maar je lichaam wordt er ook gezonder van. Hoe dat komt? De lucht die je tijdens het wandelen inademt bevat tal van heilzame stoffen. Bijvoorbeeld stoffen die goed zijn voor je spijsvertering. En eigenlijk is dat ook niet zo gek. We zijn tenslotte gemaakt voor de natuur!

4. Hang natuurfoto's in huis

Heb je geen tijd om op zondagmiddag naar het bos te gaan? Het mooie van ons brein is, dat zelfs door alleen al naar natuurfoto’s te kijken, je al gezonder wordt. Je ervaart direct meer ontspanning, waardoor je stressniveau verlaagd. Dus hoe mooi je die luchtfoto’s van grote steden in je huis ook vindt, vervang ze door een foto van een mooie zonsondergang, een mysterieus bos of een compositie van exotische bloemen.  

5. Haal de tropen in huis

Haal de tropen in huis met een palm! Een oerboom die al voorkwam in het tijdperk van de dinosaurussen. Het voordeel van een palm is dat die weinig verzorging nodig heeft. Een ander, nog belangrijker, voordeel is dat palmen koolstofdioxide inademen en zuurstof uitademen. En ze bovendien aceton afbreken. Een praktische én mooie oplossing dus voor een supergezond binnenklimaat! Zoek planten uit om jouw binnenklimaat te verbeteren op onze site!

Plant power Boeketcadeau.nl

 

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de heilzame werking van de natuur op je lichaam en geest? En wil je eens wat anders op tafel? Kies dan voor ons boeket ‘De Geheime tuin’, een bijzonder en kleurrijk boeket met bloemen in verschillende lengtes. Wij bezorgen elke dag van de week!


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden