X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Pioenrozen. Een romantische bloeier met een vleugje zomer

22-05-2018

Wie is er niet dol op pioenrozen? Met haar prachtige zomerse uitstraling doet deze bloem vele harten smelten. De pioenroos is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook nog eens een heerlijke geur die ons gelijk doet denken aan een prachtige voorjaarsdag. Pioenrozen bestellen heeft nog meer voordelen. U haalt namelijk niet alleen de vrolijkheid in huis, maar volgens de legende ook nog eens een flinke dosis geluk, gezondheid en liefde. Reden te meer om deze romantische bloeier eens letterlijk in het zonnetje te zetten.

Pioenrozen bestellen

De bloeiende geschiedenis en legendes van de pioenroos

De historie van deze vrolijke en kleurrijke ruiker gaat heel veel jaren terug in de tijd, duizenden zelfs. De oorsprong van de pioenroos vinden we terug in China, terwijl er ook hele inspirerende legendes bestaan over deze bloem. Volgens een Griekse mythe halen we zelfs een God in huis met deze pioenrozen. Deze bloemen zijn namelijk vernoemd naar Paeon. Volgens de Griekse mythologie was hij degene die de wonden van Pluto genas met een pioenroos. Dit maakte Asclepius, de God van de geneeskunde, zo afgunstig dat hij besloot om Paeon te laten vermoorden. Toen Pluto het dode lichaam van Paeon zag, heeft hij besloten om hem te veranderen in de geneeskrachtige bloem waarmee hij eerder genezen was.

Met deze verzorging kunt u extra lang genieten van uw pioenrozen

Pioenrozen bestellen en daar zo lang mogelijk van kunnen genieten? Met deze verzorgingstips voor een boeket pioenrozen weet u zeker dat uw bloemen hun prachtige kleuren en geuren blijven behouden. Een pioenroos is nogal dorstig van aard, en heeft behoorlijk wat water nodig. Het is dan ook belangrijk om bij de verzorging van de pioen te letten op het waterniveau in de vaas. Pioenrozen vereisen net zoals veel andere bloemen dat de steel schuin wordt afgesneden. Een stukje van 3 of 4 centimeter is daarbij vaak voldoende. Ook de standplaats van deze prachtige zomerse bloemen moet zorgvuldig gekozen worden. Zo doen ze het goed op een redelijke koele plaats die niet gevoelig is voor tocht. De fruitschaal en de pioenroos zijn ook geen goede vrienden. Door het natuurlijke gas wat het fruit produceert, hebben pioenrozen snel de neiging om te gaan hangen en verouderen. Nog een belangrijk aspect in de verzorging van pioenen, is het verwijderen van het laagje suiker op de bloemen die nog in knop zijn. Dankzij dit laagje kan het voorkomen dat de knoppen het moeilijk vinden om open te gaan. Door ze dagelijks in te spuiten met lauw water voorkomt u dit. Als de knoppen van de pioenroos eenmaal zijn geopend, is dit niet meer nodig.

Online pioenrozen bestellen? Haal een beetje zomer in huis!

Bloemen doen wat met ons, en dat geldt zeker voor de pioenroos. Deze prachtige romantische bloeiers brengen iedere ruimte tot leven. Met haar zomerse kleuren zoals roze, wit, zachtgeel of rood kunt u de zomer niet alleen ruiken, maar ook zien. Natuurlijk zijn pioenrozen ook zeer geschikt als u opzoek bent naar een romantisch boeket om cadeau te geven. Doordat deze bloemen symbool staan voor romantiek, voorspoed en gezondheid brengt u altijd de juiste boodschap over.
Het wordt deze week zomers warm, dus wij verwachten een korte pioenentijd. Lees meer over pioenrozen en ons assortiment met pioenrozen in ons bloemen ABC pioenrozen.

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden