X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Kerstboom eruit? Bloemen erin!

29-12-2017

Kun je maar moeilijk afscheid nemen van je kerstboom? Niet getreurd, want er zijn prachtige alternatieven. Geniet nu vooral van de winterbloemen, zoals de amaryllis, orchidee en lisianthus. Met deze bloemen in huis verleng je het feestgevoel vanzelf. In deze blog zetten we de ins en outs van deze winterwonders voor je op een rij. 

Tijd voor nieuwe bloemen! Boeketcadeau.nl

Oorsprong van de amaryllis, orchidee en lisianthus

Je zou van deze winterbloemen verwachten dat ze uit barre oorden komen. Maar niks is minder waar. Zo komt de amaryllis uit Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, de lisianthus uit de woestijn van Noord-Amerika en groeit de orchidee in de tropische regenwouden! 

Ga voor wit of een tijgerprintje

Denk je aan kerst, dan denk je aan rood. Maar ben je na de kerst aan wat anders toe, dan kan dat ook. Deze winterbloemen kennen namelijk een enorm palet aan kleuren. Maak voor de amaryllis je keuze uit wit, geel, rood, roze, oranje, paars of een duokleur. En houd voor de lisianthus rekening met roze, lila, paars, zalm, wit of crème wit. De orchidee heeft teveel kleuren om op te noemen. Van poedertinten tot hard roze. En is er voor de liefhebber zélfs in een tijgerprintje of streepjes. Bezoek onze site voor inspiratie!

Tijd voor nieuwe bloemen! Boeketcadeau.nl

Denk aan de symboliek bij het geven van bloemen

Bloemenfans weten dat elke bloem een boodschap met zich meebrengt. Wel zo handig om óók van de winterbloemen de symboliek te kennen. Wil je iemand verrassen met een lisianthus? Dan geef je blijk van waardering en dankbaarheid. Met een amaryllis bevestig je een vriendschap of druk je uit dat je om iemand geeft. De orchidee tenslotte staat voor schoonheid, rijkdom en liefde. Niet voor niets was deze elegante bloem de lievelingsbloem van Jackie Kennedy.

Leuke feiten en weetjes

Wist je dat de amaryllis familie is van de narcis? Kun je geen genoeg krijgen van de amaryllis, plant de bol dan na de bloei in de tuin. Lees op onze site meer over de amaryllis. De Lisianthus heet officieel Eustoma, wat staat voor ‘goede mond’. Lees op onze site meer over de Eustoma. De orchidee wordt vaak verwerkt  in ‘moderne’ bruidsboeketten. Dat zijn boeketten waarbij de bloemen naast elkaar worden geplaatst. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een traditioneel biedermeier boeket. Nu je de betekenis van de orchidee kent, snap je wel waarom dit een favoriete bruidsbloem is!

Zo verzorg je je winterbloemen

* Snijd de stelen schuin af.

* Doe een flinke laag kraanwater op kamertemperatuur in een schone vaas.

* Voeg de meegeleverde snijbloemenvoedsel toe

* Zet de bloemen niet naast de kachel.

* Vul de vaas dagelijks bij met water.

 

Boeketcadeau.nl wenst je een bloemig en sprankelend nieuw jaar. En mis op onze site vooral niet het ‘Gelukkig nieuwjaar boeket’! Als u vandaag besteld zorgt Boeketcadeau.nl er voor dat u uw bestelling morgen al in huis heeft!

Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden