X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

De zonnebloem, de bloem van de zomer

04-07-2018

 

De zonnebloem (Helianthus annuus) is een mooie gele, grote bloem, die vrijwel iedereen kent. De bloem kan wel tot 3 meter hoog worden een heeft een stevige steel. Ze is daarom ook een geschikte bloem voor in een vaas, omdat ze mooi fier overeind blijft staan. Het is echter een eenjarige plant en groeit alleen van mei tot september. Des te meer reden om er extra van te genieten als de bloemen weer verkrijgbaar zijn!

De zonnebloem, bloem van de zomer

Een beetje geschiedenis

De bloem komt aan haar naam doordat de bloem volledig is georiënteerd en meebeweegt met de zon. Het feit dat ze op een zonnetje lijkt zal vast en zeker meespelen. De zonnebloem vindt haar oorsprong in Noord- en Zuid-Amerika en werd al bewust geplant rond 1000 v. Chr. door de Inca’s. Deze bevolkingsgroep vereerde de bloem als verbeelding van hun zonnegod. De bloem is rond 1530 al naar Europa gekomen met de kolonisten en we mogen dan ook al eeuwen lang van de intense gele kleur genieten. Wij zien de zonnebloem dan misschien niet als zonnegod, er zijn wel tal van kunstenaars geïnspireerd door de prachtige grote bloem.

De zonnebloem wordt veel gebruikt

De zonnebloem wordt vooral gekweekt voor haar zaden. Deze zijn rauw of gebrand eten, of om te zetten in zonnebloemolie, wat tegenwoordig veel gebruikt wordt in de keuken. Het meel dat overblijft na het persen van de olie wordt veel gebruikt in voer voor vee. De zonnebloem is een erg functionele plant dus. Maar we mogen haar functie in onze shop Boeketcadeau natuurlijk niet vergeten: haar schoonheid!

Vier de zomer!

Haar mooie intense gele bladeren die het ronde hart omlijnen, doen ons denken aan de zon. Maar dat niet alleen. Misschien bent u ook wel eens in Zuid-Frankrijk, of op een andere plek geweest waar u een wandeling maakte tussen de velden vol zonnebloemen. De kans is groot dat het een hete, zomerse dag was, want dat is de tijd dat ze volop bloeien. Met de zonnebloem haalt u de zomer in huis. Met de zonnebloem viert u de zomer!

Een hart van geel, groen, bruin of zwart

Deze prachtige bloem wordt op verschillende manieren gekweekt voor haar schoonheid. Zo zijn er de meest bekende zonnebloemen met een donker hart. Dit zijn de bloemen die over het algemeen worden gekweekt voor de zonnepitten en de zonnebloemolie. Dan zijn er ook nog prachtige bloemen met een groen hart, die een meer fris zomerse uitstraling hebben, en de bloemen met een intens geel hart. Tot slot zijn er nog de bijzondere zonnebloemen met een zwart hart, omlijnd door bladeren die uitlopen van donker naar geel.

Een cadeau dat lang mooi blijft

Al deze bloemen staan prachtig in een vaas en zijn leuk om te krijgen én leuk om te geven. Als u ze in lauwwarm water zet, de ondersteel schuin afsnijdt, de onderste bladeren eraf haalt (zodat ze niet onder water staan) en de snijbloemenvoedsel toevoegt, kunt u vaak weken van de bloemen in uw huis genieten. Om zelfs op een regenachtige dag nog de zomers in huis te hebben.

De voordelen van Boeketcadeau

U kunt bij ons deze prachtige zonnige bloemen bestellen, los of in een mooi boeket, gecombineerd met andere gele bloemen. Zodra u voor 24:00 uur besteld, worden de bloemen of boeket de volgende dag nog geleverd. Mocht u geen vaas ter beschikking hebben, ook die kunt u bij ons bestellen. Heeft u iets te vieren, zoekt u een cadeau of wilt u uzelf verwennen? Vier de zon met de prachtige zonnebloem! Bekijk het assortiment zonnebloemen op onze website: Alles over de zonnebloemen.


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden