X
Bestaande klanten loggen hier in:
Wachtwoord vergeten?
Welkom bij boeketcadeau.nl

Bij Boeketcadeau.nl kunt u afrekenen zonder een account aan te maken.

Maakt u vaker gebruik van Boeketcadeau.nl dan kunt u een account aanmaken om bijvoorbeeld te voorkomen dat u telkens opnieuw uw adres-gegevens moet invullen. Gemakkelijk en snel!

Nieuw bij Boeketcadeau.nl?
X
  1. Bezorging in Nederland
    slechts v.a. € 7,95
  2. Versgarantie
    7 dagen
  3. Particulieren veilig betalen
    Gratis factuur voor bedrijven
  4. Geen inlog nodig
    Anoniem versturen
Geplaatst door:
Carolien
Carolien

Dahlia's

28-07-2016

Dahlia’s zijn echte zomerbloeiers. Ze komen in vele soorten en maten en bloeien in de zomer tot aan de herfst. Je vindt ze in de tuin maar ook gewoon in potten. Lees snel meer over deze veelzijdige bloeier!

Knollen

Dahlia’s zijn een knolgewas. Je plant ze na de winter (in mei) als de kans op nachtvorst weg is. Ze groeien uit knollen en niet uit bollen. De dahliaknollen zitten vol met vocht, daarom bevriezen ze snel. Oppassen dus voor de vorst in de strenge wintermaanden!

Mooie Dahlia's, boeketcadeau.nl

Dahlia planten

Een dahlia planten doe je in mei. Geef ze dan een plek in de ochtendzon en een voedzame grond. Die voedzame grond maak je zelf door wat organische mest en potgrond door elkaar te mengen. Maar pas op! De jonge scheuten van dahlia’s zijn erg in trek bij slakken.

Als de dahlia plant ca. 20 cm groot is, knijp je de topjes uit de koppen. Hierdoor vertakken de planten goed en geven ze later meer bloemen. Geef de dahlia regelmatig water in droge periodes. En omdat dahlia’s laat op gang komen doe ze het ook goed in potten. Pot dan in februari of maart de knollen op, zet ze in een tuinkas en zorg ervoor dat ze voldoende licht krijgen zodra ze boven de grond komen. Vanaf mei kunnen ze naar buiten. Doe dit met pot en al. In de zomer zijn er ook bepaalde soorten gekweekt in pot te koop, deze plant je simpelweg uit in de border van je tuin.

Geschiedenis

Dahlia is een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het geslacht omvat een tiental soorten, die wild voorkomen in Mexico. De oorspronkelijke dahlia's zijn kale, opgaande, overblijvende planten met langwerpige, knolachtige wortels. De bladeren verschillen erg per soort. En er zijn veel soorten: wel 20.000 stuks! De dahlia's werden in 1872 in Nederland geïntroduceerd

Mooie Dahlia's, boeketcadeau.nl              Mooie Dahlia's, boeketcadeau.nl

Dahlia soorten

Dahlia’s werden vroeger vooral gekweekt als snijbloem. Kwekers letten toen vooral op de grootte van de bloem en niet op de plant. Bij de nieuwere soorten is ook het blad en de stevigheid van de plant belangrijk. De keuze in bladkleur is ook enorm. De verschillende soorten:

Enkelbloemig;
Anemoonbloemig;
Halskraagdahlia;
Waterlelie;
Decoratief;
Bladdahlia;
Pompondahlia;
Cactusdahlia;
Semi-cactus.

Dahlia in boeketten

Dahlia’s zijn ideaal als snijbloem. Sterker nog: Hoe vaker je de bloemen knipt, hoe langer ze bloeien. Knip dus veel en vaak om mooie boeketten te maken. Dahlia’s combineren bijvoorbeeld prachtig met de Verbena bonariensis, bronskleurige venkel, Persicaria of siergrassen.

Mooie Dahlia's, boeketcadeau.nl

Kortom, met recht een zomerbloeier om van te genieten! Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende bloemen en boeketten? Neem gerust contact met ons op.


Bloemen bezorgen? Kies BoeketCadeau

  1. Informatie klantenservice
    1. Meest gestelde vragen
    2. Bezorginformatie
    3. Bestelinformatie
    4. Betaalinformatie
    5. Garantie en klachten
  2. Informatie Zakelijk
    1. Informatie zakelijk
    2. Meerdere adressen
    3. Duurzaam
  3. Algemene informatie
    1. Alles over bloemen
    2. Locaties Nederland
    3. Waarom BoeketCadeau.nl ?
    4. Sitemap
    5. Algemene voorwaarden
    6. Privacy
    7. BoeketCadeau winkel
    8. Vacature
  4. Gratis Betaalmethoden